05 Kasım 2013 15:10

5 dakikada 1: Özgürlük

‘Gazeteciler için Ayağa Kalk’ gününün 5 Kasım olarak kabul edilmesiyle birlikte Türkiye’ de Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Galatasaray Meydanı’nda ‘5 dakikada 1 adım eylemi gerçekleştirdi.

Paylaş

‘Gazeteciler için Ayağa Kalk’ gününün 5 Kasım olarak kabul edilmesiyle birlikte Türkiye’ de Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Galatasaray Meydanı’nda  ‘5  dakikada 1 adım eylemi gerçekleştirdi. Eyleme Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Avrupa Gazeteciler Birliği gibi çok sayıda ulusal ve uluslararası gazeteci örgütü destek verdi. Adalet için yürüyoruz pankartıyla Galatasaray meydanına gelen platform, hapiste tutulan 62 meslektaşın serbest bırakılmasını istedi.

Basın metnini okuyan Platformun Dönem Sözcüsü ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, “Türkiye’de gazeteciler, aydınlar, yazarlar,iktidar uygulamalarının ağır baskısı altında bulunuyor diyerek Terörle Mücadele Kanunu’nun en iyimser, en doğal yazı, haber ve eleştirileri bile terör örgütü üyeliği, propagandası kapsamına aldığını dile getirdi.

‘ADALET İÇİN MEKANİZMALAR İŞLEMELİ’

Her 5 dakikada 1 adım atılan eylemde içeride ve dışarıda olan  gazetecilere yönelik baskıyı eleştiren Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi, olmayan bir adalet ile meslektaşlarının uzun süre yargılandığını, Gazeteci Füsün Erdoğan’ın ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. “Gazetecilerin gerçek haber yazma ve haber kaynaklarını gizli tutma haklarına saygı istiyoruz” diyen İpekçi, gazeteci örgütleri olarak işlenmeyen mekanizmaların bir an önce işlenmesini istediklerini aktardı

FRANSA’DAN DESTEK GELDİ

Sendikal Güç Birliği Platformu adına Petrol  İş Sendikasından İbrahim Doğan, gazetecilerin  tutuklanmasının  Türkiye için ciddi bir durum olduğunu söyledi. Doğan, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasıyla herkesin özgür olacağının altını çizdi.  Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, “Türkiye’de kendi siyasi düşüncesinden olmayan herkesi  ötekileştiren iktidar, mesleklerini yapan gazetecileri içerde tutmaktadır” dedi. Oda TV davasından iki yıl tutuklu kalan ve şu an tutuksuz yargılanan Soner Yalçın da  iktidarın gazetecileri terörist olarak gördüğünü söyledi. Gazetecilerin terörist olmadığını ve gerçekleri yazdıklarını vurguladı. Eylem, Fransa Gazeteciler Sendikasından gelen mesajın okunması son buldu.
(İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Okula 50 metre baz

SONRAKİ HABER

Kredi batağı 1 trilyon lirayı aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...