05 Kasım 2013 14:26

Emekliler promosyon istedi

Aydın’da Emekli-Sen üyeleri, Sevgi Yolu’nda bir araya gelerek emeklilere banka promosyonunun verilmemesine protesto etti.

Emekliler promosyon istedi
Paylaş

Aydın’da Emekli-Sen üyeleri, Sevgi Yolu’nda bir araya gelerek emeklilere banka promosyonunun verilmemesine protesto etti.

Emekli-Sen üyeleri, Sevgi Yolu’nda bir araya gelerek 2007’den bu yana çalışanlara verilmesine rağmen emeklilere banka promosyonunun verilmemesine tepki gösterdi. Eylemde basına açıklama yapan Emekli-Sen Aydın Şube Başkanı Uğur Önal, 11 yıllık AKP iktidarı boyunca emeklilerin mağduriyetinin iki kat arttığını söyledi.

AKP’nin emeklinin umutlarını sömürmek için “Emekliye 13. maaş”, “Emekliye promosyon” haberlerini gündeme taşıdığını belirten Önal, “Emeklilerimizin parasını çalıştırıp bundan gelir sağlayan bankaların, bu gelirlerinin bir kısmını çalışanlarda olduğu gibi promosyon olarak emeklilerimize de ödenmesini istedik ve iktidarı sorunu çözmeye çağırdık. Konunun muhatabı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorunu bugüne kadar savsakladı. Bugün İntibak Yasası’nda olduğu gibi, yine bir seçim sürecinde olmamız emeklilerimiz tarafından anlamlı bulunmaktadır. Gerçekten hükümet bu konuda samimi olsaydı bugün bankalarla pazarlığa oturmaz, kamu çalışanlarına promosyon verilmesi için 2007’de çıkarılan 2007/21 sayılı Başkanlık Genelgesi’nin uygulanması için SGK’ya talimat verir işi hallederdi” diye konuştu. Önal, bankaların on milyonu aşan emeklinin maşını ödemek suretiyle çok yüksek gelir elde ettiğini bildirdi.

Emeklilere banka promosyonu verilmesi için daha önce başlatılan imza kampanyası, bu eylemde de sürdü. (Aydın/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Leopar daha önce de vurulmuş

SONRAKİ HABER

Kıbrıs futbolunda tarihi adım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...