05 Kasım 2013 12:28

Erdoğan: O evlerde karmakarışık şeyler oluyor, müdahale edeceğiz

Başbakan, Kızılcahamam'da yaptığı konuşmadan geri adım atmadı. Öğrenci evlerine dair "Oralarda karmakarışık şeyler oluyor. Muhafazakar demokrat bir parti olarak müdahale etmek durumundayız" dedi.

Erdoğan: O evlerde karmakarışık şeyler oluyor, müdahale edeceğiz
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın AKP'nin Kızılcahamam toplantısında yaptığı "Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali Bey’e bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak" açıklaması büyük tepki çekmişti. Ancak daha sonra hükümet kanadından yalanlanan bu ifadelere dair konuşan Erdoğan, "Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karmakarışık her şey olabiliyor. Muhafazakar demokrat bir parti olarak müdahil olmak zorundayız" dedi.

'ÖĞRENCİ EVİ İTİRAFI’

Erdoğan, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında yurtlar ve evlerde kız ve erkeklerin aynı evde kalmasıyla ilgili sözlere ilişkin görsel ve sosyal medyada yer alan haberlere değindi. Başbakan, “Ben karakteri itibarıyla farklı bir siyasetçiyim. Ve bir yerde konuştuğumu inkar etme anlayışına sahip bir insan değilim. Ne yapıyorsak inanarak yaparız, ne söylüyorsak da arkasında durarak söyleriz. Öyle eğilip bükülerek bir şeyi sürdürmenin hesabı içinde olmadım, olmam” diyerek Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın “düpedüz asparagas” sözlerine ise yanıt verdi.

YAŞAM TARZINA MÜDAHALE DEĞİLMİŞ!

“Kimsenin yaşam tarzına karışmadığımızı söylememize rağmen birçok yerde, yaşam tarzımız şöyle değiştirildi böyle değiştirildi gibi ithamlarla karşı karşıyayız” diyen Başbakan, “Biz kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik etmiyoruz” dedi. 

Erdoğan konuşmasında gazetelere ve köşe yazarlarına da değinerek, “Ne yazarlarsa yazsınlar” diye konuştu. Yurtlarda kız ve erkek öğrencilerle ayrıştırma çabasına devam ettiklerini belirten Erdoğan, bazı yerlerde yurtlar noktasında ihtiyacına cevap veremedikleri için evlerde kalma noktasında sıkıntı yaşandığını söyledi. Buralarda güvenlik güçlerine gelen istihbari bilgiler olduğunu iddia eden Başbakan şöyle devam etti: “Valiliklerimiz bu durumlara müdahale ediyorlar. Bundan niye rahatsız oluyor? Bazı köşe yazarları inadına bu tür şeyleri yazıp çizecekler diye biz bu ihbarları bir kenara atamayız. Bunlar aynı apartmanın içinde daire komşuları ihbarı yapıyor. Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karmakarışık her şey olabiliyor. Anneler babalar feryat ediyor. Bu adımlar atılacaktır. Bunlara da kusura bakmasınlar muhafazakar demokrat olarak müdahil olmak zorundayız. Bu yaşam tarzına müdahale değildir. Yorumlayanlar varsa aynen devam etsinler. Ama biz böyle bir sorumluluğun manen altına giremeyiz.”


MARMARAY’DAKİ AKSAKLIKLAR KÜÇÜKMÜŞ 

Grup toplantısında Marmaray’ın açılışına değinen ve Marmaray’a ilişkin eleştirilere yanıt veren Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: İlk gün Marmaray’ı kullanan yolcu sayısı 300 bine ulaştı. Zevkleniyorlar. Durdu, işte aradığımı buldum. Kamera da arkada. Varsın bazıları da Marmaray’ın küçük aksaklıklarından dolayı sevinç yaşasınlar. Bu hazımsızlığın son bulması ve Marmaray gururunu yaşamayanların bu gururu ortak yaşamalarını istiyorum. Özellikle Marmaray’a binmeyeceğini ifade edenlere, seyirlik olsun diye değil, konforlu şekilde geçmek için inşa ettiğimizi hatırlatıyorum. Marmaray sefere başladığında kaza yapması konusunda temennide bulunanları gördük. Biz Marmaray’ın açılışında hayır duaları yaparken, birilerinin temennilerini üzülerek gördüm.


‘HAYAT TARZINI GARANTİ ALTINA ALDIK’

Başbakan Erdoğan’ın 2012 yılındaki AKP’nin 4. Olağan Büyük Kongresi konuşmasında, “10 yıl boyunca hiç kimsenin hayat tarzına karışmadık” demişti. Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının tam metninin yer aldığı AKP’nin resmi internet sitesinde Başbakanın şu sözleri dikkatten kaçmıyor: “Dedik ki, biz dini milliyetçilik yapmayacağız. Her türlü ayrımcılığı reddeden, 75 milyon insanımızın tamamını kucaklayan bir anlayışla yola çıktık. Türkiye’nin ortak paydasının bütün kimlikleri taşıyacak kadar güçlü olduğuna inanıyorduk. Bu inançla, hiçbir korkuya, hiçbir endişeye, hiçbir komplekse kapılmadan demokrasi yolunda, özgürlükler yolunda atılması gereken ne kadar adım varsa, hepsini de birer birer attık. 10 yıl boyunca hiç kimsenin hayat tarzına karışmadık. 10 yıl boyunca hiçbir dayatmanın, hiçbir baskının arkasında, yanında, tarafında olmadık. Tam tersine, herkesin hayat tarzına saygı duyduk. Herkesin hayat tarzını garanti altına aldık. Biz, imtiyazlara dokunurken, imtiyazlarla en güçlü şekilde mücadele ederken, seçme özgürlüğünü, tercih etme özgürlüğünü olabildiğince genişleten bir iktidar olduk. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Suriye\'de terör gruplarının desteklenmesi endişe verici

SONRAKİ HABER

Birlikte ağladıkça birlikte güleceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...