05 Kasım 2013 12:21

Suriye'de terör gruplarının desteklenmesi endişe verici

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin Suriye'deki çeteleri desteklediğini belirterek, "Gizli müzakerelerle desteklenmeleri normal bir durum değildir" dedi.

Suriye\'de terör gruplarının desteklenmesi endişe verici
Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasına hicri yılbaşını kutlayarak başlayan Bahçeli, İslam dinini siyasete alet edenlere karşı Müslümanların karşı durmaları gerektiğini söyledi. Ardından sözlerine hükümetin Suriye politikasını eleştirerek devam eden Bahçeli, "Başbakan'a göre Esat katildir. Kafa kesenler ise, mağdurdur. İnsanlık Suriye sınırlarının dışına sürülmüş. Suriye'den atılan mermiler sınırın bu tarafındaki yurttaşlarımızı vuruyor. Suriye'nin mültecileri ülkemize sığınmıştır. Bununla birlikte asayiş sorunları ortaya çıkmaktadır. Başbakan öncelikle ülkenin insanlarının sorunlarıyla uğraşmalıdır" dedi.

Hükümetin Suriye'deki çeteleri desteklediğini söyleyen Bahçeli, "Başbakan taraf tutuyor. Başbakan cellatların yanında yer almaktadır. Esad karşıtı terör gruplarının ödüllendirilmesi de endişe vericidir. Gizli müzakerelerle desteklenmeleri normal bir durum değildir. Başbakan söz konusu Türkiye olunca tarafsız kalıyor. Başbakan isyancılarla kol koladır" diye konuştu.

Türkiye'nin 11 yıldır eziyet ve baskı altında olduğunu kaydeden Bahçeli, "Başbakan Gezi Parkı'ndan sonra ODTÜ'ye kadar gençlerle uğraşmış kutuplaşma artmıştır. AKP, 11 yılda her alanda başarısız olmuştur. Erdoğan, kendini dünyayı kurtaran adam olmaya soyunmuş. Bu zihniyet hem siyasetin altını üstüne getirmiştir hem de demokrasiye perde çekmiştir. Geçmişten bugüne karşımıza iftira ve dedikodudan karanlık oyunlardan başka bir şey çıkmayacaktır. AKP yorgun ve bitkindir. AKP'nin kredisi bitmiştir. 'Yol için cami yıkarım' diyen bir kişi bu ülkede Başbakan olmuştur. Çiftçimize 'Ananı da al git', öğretmenizi 'O oy senin olsun' diye aşağılayan biri Başbakan olmuştur" dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Seçim kızgını Erdoğan’dan Yıldırım’a gözdağı

SONRAKİ HABER

Erdoğan: O evlerde karmakarışık şeyler oluyor, müdahale edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa