05 Kasım 2013 11:19

Urfa'da işçileri taşıyan minibüs devrildi: 7 ölü

Şanlıurfa'da, tekstil atölyesine işçi taşıyan servis minibüsü, lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıktı ve birkaç takla atarak devrildi. Minibüsün hurdaya döndüğü kazada 7 işçi öldü, 9 işçi yaralandı.

Urfa\'da işçileri taşıyan minibüs devrildi: 7 ölü
Paylaş

Ali Leylak / Ömer Şulul

Şanlıurfa'da, tekstil atölyesine işçi taşıyan servis minibüsü, lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıktı ve birkaç takla atarak devrildi. Minibüsün hurdaya döndüğü kazada 7 işçi öldü, 14 işçi yaralandı.

Kaza, bugün saat 07.30 sıralarında Şanlıurfa-Bozova karayolunun 27’nci kilometresinde meydana geldi. Bozova'daki bir tekstil fabrikasında çalışan işçilerin içinde bulunduğu 30 yaşındaki İsmail Ünal yönetimindeki 63 UF 437 plakalı servis minibüsünün ön sağ lastiği araç hareket halindeyken patladı. Lastiğin patlamasıyla kontrolden çıkan minibüs, birkaç takla attıktan sonra yol kenarındaki tarlaya devrildi. Minibüsün hurdaya döndüğü kazayı görenler yardıma koşarken, sağlık ekipleri ve güvenlik güçlerinden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Minibüste sıkışan bazı yaralılar, sağlık ekipleri ile çevredekilerin çalışmasıyla kurtarılarak hastanelere gönderildi. Kazada Ayfer Toprak, Hacı Mahmut, Bilal Kılınç, Muhammet Bozantuncer ile Suriyeli Bilal, Veysi ve Vesie isimli işçiler yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan 9'u Suriyeli 14 işçinin hastanelerdeki tedavisi ise sürüyor. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

YARALILARA ZİYARET

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve Sağlık İl Müdürü Erdoğan Duran ile birlikte 3'ü Suriyeli 7 kişinin yaşamını yitirdiği kazada yaralanan işçileri tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. (Şanlıurfa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Clippers hücumu Rockets’ı durdurdu

SONRAKİ HABER

Seçim kızgını Erdoğan’dan Yıldırım’a gözdağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...