02 Haziran 2011 03:25

Gaz bombaları bu kez bebekleri hedef aldı

BDP'yi "Terör örgütü" ilan eden Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'ı terk edişini ardından polisler, protesto eylemlerine sert müdahalede bulundu. Bağlar'da polisin rasgele attığı gaz bombaları 3'ü bebek, 6 kişinin yaralanmasına neden oldu. BDP'yi "Terör örgütü" olarak ilan eden Başba

Paylaş

AMBULANSIN GELMESİNE İZİN VERİLMEDİ

Atılan yoğun gaz bombalarından 3 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanırken, bir apartmana isabet eden gaz bombası sonucu apartmandaki 3 bebek etkilendi. Yaralı bebek ve gençler için mahalle sakinleri ambulans çağırırken, cadde başında bekleyen polis ambulansların mahalleye girmesine izin vermedi. Yurttaşların tepkisinin ardından mahalleye girebilen 2 ambulans, gazdan etkilenen 3 bebeği hastaneye kaldırdı. Diğer yaralı 3 genç ise gözaltına alınmamak için hastaneye gitmedi. Yaşanan olayın ardından sokağa dökülen mahalle sakinleri cadde başındaki Bağlar Polis Karakolu'na yürüyüşe geçerken, caddede ateş yakılarak trafiğe kapatıldı. Yürüyüşe geçen kitleye polis tekrara tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale ederken, yurttaşlar da taşlarla karşılık verdi. Olaylar sürüyor.

EV YANIYORDU

Merkez Kayapınar İlçesi Dr. Sıktı Göral Caddesi'nde yapılan eyleme de polis müdahale etti. Polisin rastgele attığı gaz bombalarından biri, Mehmet Şah Savcı adındaki yurttaşın evine isabet etti. Camdan içeri giren gaz bombası yangına neden olurken, evde bulunan 6 kişi kendilerini dışarı attı. Evde çıkan küçük yangını söndürdükten sonra eşi ve 4 çocuğu ile birlikte dışarı çıktıklarını dile getiren Mehmet Şah Savcı, evlerini yanmaktan zor kurtardıklarını belirtti. Savcı, "Başbakan bize zarar vermek için mi Diyarbakır'a gelmiş? Evde yalnızca çocuklar olsaydı, daha kötü sonuçlar olabilirdi" dedi. Savcı, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Terbiyesiz Çağlayan

SONRAKİ HABER

Blok'a destek vermek isteyen sanatçılara polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...