05 Kasım 2013 09:12

Til Xelef YPG'nin kontrolüne geçti

Til Xelef YPG’nin denetimine geçti. Serêkaniyê’nin 4 kilometre batısında yer alan ve Irak Şam İslam Devleti adlı grubun elinde olan Til Xelef aynı zamanda El Kaide’ye bağlı silahlı grupların askeri merkezi durumundaydı.

Til Xelef YPG\'nin kontrolüne geçti
Paylaş

Rojava'nın Til Xelef Beldesi YPG’nin denetimine geçti. Serêkaniyê’nin 4 kilometre batısında yer alan ve Irak Şam İslam Devleti adlı grubun elinde olan  Til Xelef aynı zamanda El Kaide’ye bağlı silahlı grupların askeri merkezi durumundaydı.

ANF'nin haberine göre YPG birlikleri dün akşam Esfer Necar bölgesini çembere alarak El Kaide'cilerin teslim olmasını istemişti. Akşam saatlerinde Til Xelef’teki gruplara dönük “Serêkaniyê şehitleri anısına” operasyon başlatıldı.

Operasyonlarda El Kaide silahlı birliklerine ait çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildiriliyor. YPG’nin operasyona ilişkin ayrıntılı açıklama yapması bekleniyor. YPG’nin 1 Kasım’da başlattığı operasyon kapsamında 19 köy ve geniş bir alan silahlı grupların elinden kurtarılmıştı. YPG operasyonlarını kararlı bir biçimde sürdüreceğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Arınç: Duvar değil tel örgü

SONRAKİ HABER

Gazetecilerin de aralarında bulunduğu 8 kişiye müebbet hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa