02 Haziran 2011 05:54

Terbiyesiz Çağlayan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Çiftçinin anasını ağlattınız” diyen Mersinli üreticiye, “Ananı da al git” azarı halen hafızalarda iken, Devlet Bakanı ve AKP Mersin Milletvekili Adayı Zafer Çağlayan da benzeri bir terbiyesizliğe imza attı.Seçim kampanyasını yürütmek amacıyla Mersin’de Nakliy

Terbiyesiz Çağlayan
Paylaş
Zahir Ecer / Şemsettin Atız

Seçim kampanyasını yürütmek amacıyla Mersin’de Nakliyeciler Sitesi’ni ziyaret eden Çağlayan, Türkiye’de 30 yıl önce kamyonların bozuk yollarda zar-zor ilerleyebildiğini, bugün ise duble yollarla sorun kalmadığını iddia etti. Çağlayan, Mersin İdman Yurdu Futbol Takımı’nı 1. lige çıkardıklarını belirtti ve kamyon şoförlerine espri yapmaya çalışarak, “Adana’yı neden kıskanıyorsunuz? Artık sizin de havaalanınız olacak, yakında yapımına başlayacağız” dedi.

VATANDAŞA ‘TERBİYESİZ’ DEDİ

Bu arada, Kamyon Şoförlerinden İmam Bozkurt adlı 44 yaşındaki yurttaş söz almak istedi. Bozkurt, “Sayın Bakanım, özür dilerim, 1 dakikanızı alacağım. Biz şoförüz, sorunumuz futbol veya havaalanı değil. Örneğin, bize mazotu kaç liradan aldığımızı sorun. Ben dün Şanlıurfa’ya gittim, geldim, sıfıra sıfır, elde var sıfır” dedi. Eleştirileri kaldıramayan Bakan Çağlayan, öfkeli bir ses tonuyla Bozkurt’a dönerek, “Sen provokatörsün, terbiyesizce konuşma” diyerek yurttaşı azarladı. Bakan’ın bu çıkışından destek alan koruma polisleri, Çağlayan’ın gözleri önünde Kamyon Şoförü İmam Bozkurt’un ağzını elleriyle kapatarak kalabalığın içinden tartaklayarak çıkardı. Kalabalıktan uzaklaştırdıkları Bozkurt’un kimlik bilgilerini de alan koruma polisleri, yurttaşı azarlayarak nakliyeciler sitesinden çıkardı.

OY VERDİĞİNE PİŞMAN OLDU

Çağlayan’ın gazabına uğrayan İmam Bozkurt, yaşadıklarını DİHA’ya anlattı. Bozkurt, “Ben, bir yurttaş olarak, Sayın Bakana ne hakaret ettim ne de kötü bir şey söyledim. Bakın, halen de ‘Sayın’ diyorum. Ben sadece kamyoncu esnafı olarak yaşadığımız sıkıntıları gündeme getirmek istedim. Havaalanı ya da futbol takımı bizi ilgilendirmiyor, ama siz, kamyon şoförlerinin mazotu kaç paradan aldığını biliyor musunuz?​” diye sormak istedim. Ama Bakanımız, o kadar insanın arasında beni provokatör ilan etti. Korumaları da ağzımı kapatarak beni kalabalığın arasından tartaklayarak uzaklaştırdı. Sonra da kimlik bilgilerimi alarak beni bıraktılar” dedi.

AKP’li olduğunu ifade eden İmam Bozkurt, AKP’lilerin eleştirilere bu kadar tahammülsüz olduğunu yaşayarak gördüğünü belirterek, “Çok rencide oldum, üzüldüm. Böyle bir tepki beklemiyordum. Şimdiye kadar AKP’ye bu gözle bakmıyordum. AKP hakkında yanlış kanaatte ve yoldaymışız. Duyduğum kadarıyla benim başıma gelen olay ilk değil. Bakanın daha önce de bazı esnafları azarladığını duymuştum ama böyle bir şeyin başıma geleceğini düşünmezdim. Bağırmadım, çağırmadım, demokratik olarak hakkımı anlatmak istedim. Başıma gelen bu olayın değerlendirmesini de halkımıza bırakıyorum. Tüm Kürt halkımıza da çağrıda bulunuyorum, hiç kimse AKP’ye oy vermesin.”

ŞOFÖRLER TEPKİLİ

Merkez Akdeniz ilçesi Özgürlük Mahallesi’nde bir araya gelen kamyoncu esnafı, Bakanın gazabına uğrayan arkadaşları İmam Bozkurt’a destek verdi, Bakan Çağlayan’ı protesto etti. Bozkurt’un arkadaşı ve meslektaşı Kadir Ergen (48), Çağlayan’ın tavrını kınayarak, bugüne dek AKP’ye oy veren Kürt yurttaşlara şöyle seslendi: “AKP, halkımızın sorunlarına bir çözüm değildir. Zafer Çağlayan’ın, o kadar insanın arasında arkadaşımızı rencide etmesini kınıyoruz.” (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Laci kasketli eşkıyalar ve gazeteci suç ortakları

SONRAKİ HABER

Gaz bombaları bu kez bebekleri hedef aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa