05 Kasım 2013 06:00

Bir Alim daha kaybetmek istemiyoruz!

"Mustafa Sarıgül Chp’ye katıldı….”, “Türbanlı vekiller Mecliste…..”, “Marmaray açıldı….”, “Fatih Terim sessizliğini bozdu…”, “Başbakan muhalefete Kızılcahamam’da sert yüklendi….”, “Ataması 8 yıldır yapılmayan Alim öğretmen intihar etti!”bu başlıklı haberlerin hepsini geçen hafta duyduk.

Bir Alim daha kaybetmek istemiyoruz!
Paylaş

Mirsad Tanrısever

"Mustafa Sarıgül Chp’ye katıldı….”, “Türbanlı vekiller Mecliste…..”, “Marmaray açıldı….”, “Fatih Terim sessizliğini bozdu…”, “Başbakan muhalefete Kızılcahamam’da sert yüklendi….”, “Ataması 8 yıldır yapılmayan Alim öğretmen intihar etti!” Bu başlıklı haberlerin hepsini geçen hafta duyduk. Medyada hepsi, biri hariç, boy boy yer aldı. Başbakanın attığı her adımı olaymış gibi yansıttı medya. Ama satır aralarında kaybolan bir haber vardı, bu herkesin olmasa bile biz ataması yapılmayan öğretmenlerin yüreğine bir mıh gibi çakıldı. Ataması 8 yıldır yapılmayan Alim Koç yaşamına son verdi.

Bu ataması yapılmamış öğretmenlerin ne yazık ki 38. hazin sonuydu. Neresinden tutsak kanayan bir yara olan ataması yapılmamış öğretmenlerin sonu anlatılması güç bir durum. Bin bir zorlukla üniversiteyi bitirir ve sonu belirsiz bir yolculuğa çıkar öğretmen arkadaşlarım. Her atama öncesi her branş kendinden fazla alsın diye etkinlikler başlatır. Sonuç? Hep hüsrandır! Ve açıklama şu, “çok çalışsaydınız atanırdınız”, “atananların aklı var da sizin yok mu?​” gibi baskılar gelir peşinden. Muhtemelen Alim Hoca’m her dönem sıkı çalışmış ve sonucunu hiçbir zaman alamamıştır.

Suç Alim Hoca’m’da ya da bizde değil aslında, bizi geleceksizliğe mahkum eden sistemde. Bizi birbirimizden ayıran kör politikalarda! Her yıl gündemde olan atama sorunu için çözüm yine kendi ellerimizde. Susup kader deyip kenara çekilmektense branş farkı gözetmeksizin mücadelede eğer ayrı ayrı başaracağımızı düşünüyorsanız, Alim Hoca’m ve diğer 37 öğretmen arkadaşımızın katilisiniz. Biz bugün mücadelemizi Alim Hoca’mızın ölümüyle onun için çok daha yükseltmeliyiz ve bizi itibarsızlaştıranlara cevabı mücadelemizle göstermeliyiz. Ayrışmadan hep birlikte yumruğumuzu balyoz misali masaya vurmalıyız, vurmalıyız ki bir Alim arkadaşımızı daha kaybetmeyelim.

Ayrıca hiçbir gazete adam akıllı haber yapmazken Evrensel gazetesinin bu konuyu manşete taşıması hangi gazeteleri okumamız ve sahip çıkmamız gerektiğini gösteriyor.

*Kayseri’den ataması yapılmayan bir öğretmen

ÖNCEKİ HABER

Öcalan: Süreçle ilgili Hükümet benimle konuşmadı

SONRAKİ HABER

Bir dil devrimcisi: Leyla Erbil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...