05 Kasım 2013 06:00

Cimbom Parken’de avantaj peşinde

Galatasaray’ın bulunduğu B gurubunda Juventus, Real Madrid’i konuk ederken Galatasaray ise Kopenhag deplasmanında üç puan arıyor. Maçlar saat 21.45’te başlayacak.

Cimbom Parken’de avantaj peşinde
Paylaş

Şampiyonlar Ligi’nde heyecan grup aşamasının 4. maçlarıyla devam ediyor. Galatasaray’ın bulunduğu B gurubunda Juventus, Real Madrid’i konuk ederken Galatasaray ise Kopenhag deplasmanında üç puan arıyor. Maçlar saat 21.45’te başlayacak.

Grupta 3 maçta 4 puan toplayarak ikinci sırada bulunan sarı kırmızılılar, bu akşam Kopenhag’ı yenmesi ve Juventus’un Real Madrid karşısında puan kaybetmesi durumunda büyük avantaj yakalayacak. Galatasaray’ın  ikincilik için gruptaki en büyük rakibi Juventus’la evinde oynayacak olması da bir diğer avantajı.

PEKİ YA DEZAVANTAJLAR?

Dezavantajlar hanesi de özellikle bu haftasonu itibariyle kalabalıklaşmış bulunuyor. Fernando Muslera’nın sakatlığı sonrası Roberto Mancini kaleyi 22 yaşındaki Eray İşcan’a teslim edecek. Muslera’nın iğne tedavisi ile oynama önerisini geri çeviren Mancini, oyuncusunun sağlıklı bir şekilde sahalara dönmesini bekleyecek. Galatasaray alt yapısından yetişen Eray İşcan ise genç kariyerinin en önemli maçına hiç de beklemediği bir anda çıkacak.  Galatasaray’daki bir diğer önemli eksik de Wesley Sneijder. Bu sezon, özellikle son maçlarda önemli bir çıkış yakalayan Hollandalı oyuncu, Kopenhag maçında da attığı gol ve oynadığı oyunla galibiyetin mimarlarından olmuştu. Konyaspor maçında sakatlanan Sneijder’in Kopenhag’a karşı forma giymeyecek olması Danimarka basınında da geniş yer buldu. Ancak yorumlarda GS’nin kaliteli kadrosunun Sneijder’in yokluğunu telafi edebileceği belirtildi.

PARKEN’E DÖNÜŞ

Lige kötü giriş yaparak ilk 5 maçta galibiyete hasret kalan Kopenhag, daha sonra yaptığı teknik direktör değişikliği ile yeni bir havaya büründü. Son dört maçta 3 galibiyet alan Kopenhag, ligde 4.lüğe kadar yükselmeyi başardı. Son beş maçta da evinde 3 puan almayı başaran Danimarka ekibi, sarı kırmızılılara karşı ev sahibi avantajını değerlendirmek istiyor. Kopenhag, sahasında Juventus’la da 1-1 berabere kalmıştı. Kopenhag’ın stadı Parken, Galatasaray için de önemli anıları barındırıyor. Sarı kırmızılılar 2000 yılında UEFA Kupası finalinde Arsenal’i bu statt yenerek kupaya uzanmıştı.

‘GALATASARAY’IN GÜCÜNÜN FARKINDAYIZ’

Kopenhag Teknik Direktörü Stale Solbakken, “İstanbul’da yaptığımız hatalar yüzünden yenildik. Ama Kopenhag’da kazanmak için mücadele edeceğiz. İstanbul’a gitmeden önce de Galatasaray’ın Avrupa’nın en iyi takımlarından biri olduğunu söylemiştim. Galatasaray’ı tanımaya başladık.  Çok iyi ve güçlü oyuncuları var. Kendi seyircimizin desteği ile maçı almak için tüm gücümüzü ortaya koyacağız” dedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Vatandaş köprünün kapatılmasına canlı yayında tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Mehmet Ayvalıtaş\'ın ölümü kayıtlara \'kaza\' olarak geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa