04 Kasım 2013 18:02

HDP: Utanç Duvarı'nı durdurun, barış için adım atın

HDP eş genel başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, halkları birbirinden ayıran duvarların tarihte hiç bir zaman kalıcı olmadığı belirterek,"Utanç Duvarı yapımını bir an evvel durdurun. Çözüm ve barış için adım atın" dedi.

HDP: Utanç Duvarı\'nı durdurun, barış için adım atın
Paylaş

HDP eş genel başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, halkları birbirinden ayıran duvarların tarihte hiç bir zaman kalıcı olmadığı belirterek,"Utanç Duvarı yapımını bir an evvel durdurun. Çözüm ve barış için adım atın" dedi.

HDP eş genel başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, Nusaybin- Qamişlo arasındaki sınır hattında örülen "utanç duvarı"na ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Nusaybin ile Rojava'nın Qamişlo kenti arasındaki sınır hattına örülen bu "Utanç Duvarı"nın Kürt halkını bir kez daha bölme çabası olduğu belirtilerek, "Kabul edilemez bu gelişmeye karşı 5 gündür mayınlı alanda ölüm orucuna giren Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın ve onunla destek açlık grevine başlamış olan Mardinli seçilmişlerin yanındayız. Desteğimiz onlarladır. Yüzyıllardır aynı topraklarda yan yana yaşamış, ama aralarına 1. Dünya Savaşı'ndan sonra sömürgeci güçler tarafından mayın döşenerek, dikenli teller örülerek birbirinden ayrı tutulmuş Kürt halkının arasına şimdi de duvar örülmek isteniyor. AKP'nin örmeye başladığı bu'Utanç Duvarı', çağdışı, akıldışı ve demokrasi dışıdır. Zamanın ruhuna da aykırıdır. 'Çözüm ve barış süreci' ve müzakerelerin tıkanması hakkında AKP Hükümeti'nin soruna yaklaşımını gösteren talihsiz bir girişimdir" denildi. AKP hükümetinin, bu gerçeği görmemekte ve anlamamakta direndiği dile getirilen açıklamada, bugün Kürt toplumu varlığının bilincine varıldığı aktarıldı.

Halkları birbirinden ayıran duvarların tarihte hiç bir zaman kalıcı olmadığı vurgulanan açıklamada, halkın bu duvarları kabul etmeyeceği belirtildi. Açıklamada, "Türkiye'de çözüm ve barış için adım atmak, müzakereleri olumlu bir şekilde geliştirmek esas ve doğru olandır. Suriye Kürdistanı'nda yaşayanlar bizim düşmanımız değil, dostumuz, kardeşimizdir. Utanç Duvarı yapımını bir an evvel durdurun. 'Çözüm ve barış' için adım atın" diye kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kenya’da AVM saldırısıyla ilgili 4 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

İş makinesi ile duvar arasında sıkışan işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...