04 Kasım 2013 17:57

Kenya’da AVM saldırısıyla ilgili 4 kişi tutuklandı

Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir alışveriş merkezine Eylül ayında el Kaide bağlantılı eş Şebab tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda 67 kişinin ölümüne sebep olmakla suçlanan 4 kişi tutuklandı.

Kenya’da AVM saldırısıyla ilgili 4 kişi tutuklandı
Paylaş

Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir alışveriş merkezine Eylül ayında el Kaide bağlantılı eş Şebab tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda 67 kişinin ölümüne sebep olmakla suçlanan 4 kişi tutuklandı. Kenya’ya yasadışı yollarla girmek ve sahte kimlik almakla itham edilen zanlılar, suçlamaları reddetti.

Suçlama kağıdında, “İtham edilen şahıslar, Westgate Alışveriş Merkezi’nde 21 Eylül’de terörist gruplar destekli bir saldırı gerçekleştirmiştir” ifadeleri yer aldı.

Somali asıllı Mohammed Ahmed Abdi, Liban Abdullah, Adan Adan ve Hussein Hassan adlı zanlılardan hiçbiri, alışveriş merkezinde silah kullanmakla suçlanmadı.

Güvenlik görevlilerinin daha önce bildirdikleri düzinelerce saldırgan yerine sadece 4 kişinin silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği ve dört gün süren operasyonda öldükleri düşünülüyor.

Kenya Kızılhaçı'nın bildirdiğine göre saldırıdan sonra 20 kişi hala kayıp ve AVM’nin kalıntıları altından daha fazla ceset çıkabileceğinden endişe ediliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Futbol hatalar oyunu

SONRAKİ HABER

HDP: Utanç Duvarı\'nı durdurun, barış için adım atın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...