05 Kasım 2013 06:00

Çünkü Ali İsmail ‘KORKMAZ’

Cuma günü hafta sonuna açılan kapıdır ve her öğrenciye mutluluk verir.

Çünkü Ali  İsmail ‘KORKMAZ’
Paylaş

Bir öğrenci

Cuma günü hafta sonuna açılan kapıdır ve her öğrenciye mutluluk verir.
Fakat biz geçtiğimiz hafta cuma günü buruk bir sevinç yaşadık. Bir kardeşimizi, ağabeyimizi yani Ali İsmail Korkmaz’ımızı kaybettik. O bir kez darp edilerek hayatını kaybetti ama biz her ayın 2’sinde o acıyı hissediyoruz içimizde.
Perşembe gecesi aklımıza gelen bir fikirdi. Ertesi sabah ilik bekleyen Melis için ve Ali İsmail için kırmızılara bürünecektik. Sosyal medya üzerinden gece 1.30’da paylaştık çağrıyı. Pek ilgi görmez diye düşünüyorduk ama ertesi sabah okulda gördüğümüz manzara bizi çok şaşırttı ve duygulandırdı.
Öğretmenlerin bazılarının da dahil olduğu birçok öğrenci kırmızı toka, bileklik, t-shirt, ayakkabı ya da hırka giymişti. Nereye baksak “Kırmızı”. Bizler Ali İsmail’in adını duyunca gözleri buğulanan, söz ederken sesi titreyenleriz. Hepimiz farklı görüşlere sahip olsak da onun için aynı şeyi düşünüyoruz. Hayatını kaybedip ölümsüzlüğü buldu.
Ortaya atılan düşünceye korkup tapanlardan değil hakkı olanı savunup karşı çıkanların oluşturduğu birliktelik zincirinin zayıflatılan halkasıydı. Son sözlerinden birisiydi; “Vurmayın öldüm!” Empati kurup kendimizi o saniyeleri yaşıyormuş gibi düşündüğümüzde tüylerimiz diken diken oluyor.
Peki bunu Ali İsmail’e yapanlar nasıl bir duygu içerisindeydi? Nasıl bir hırs bürümüştü gözlerini? Biz bu konulara dikkat çekmek için okulumuzda kırmızılara büründük, polislerde bütün gün kantinde oturdu. Dün ona yapılanlar yarın bize de yapılabilir.
Neden herkes kırmızı rengini taşıyor diyenlere Ali İsmail’i anlatmak bile yapılan yanlışlıkların ve haksızlıkların, üstü örtülmeye çalışılan olayların peşini bırakmamakta ısrarcı olduğumuzun kanıtıdır.
Aşırı baskı altında büyüyoruz belki de ama bize bunu yapanlara karşı boyun eğmeyip dik durmalıyız. Biz Ali ağabeyimizi devrim ya da Gezi şehidi olarak bu hayatta bir düşünceye sığdırmaya çalışamayız çünkü o zaten bu hayatın bir parçası. Son olarak hayatını kaybetmiş tüm diğer direnişçilere ve Ali İsmail’in yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yeri geldiğinde yapılan baskı ve şiddetten biz bile korktuk ama Ali İsmail, korkmadı. Çünkü Ali İsmail KORKMAZ. Saygılar ve sevgiler...

*Orhan Cemal Fersoy Lisesi

ÖNCEKİ HABER

Ağacı gösterip ormanı götürecekler!

SONRAKİ HABER

Futbol hatalar oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...