04 Kasım 2013 16:35

Ay önceden ateş topu muydu?

Royal Society bilim topluluğunun son araştırmalarına göre, Ay önceden bir ateş topuydu. Topluluk tarafından ortaya konan bu teori, günümüzde kabul edilen Ay teorisi ile uyuşmuyor.

Ay önceden ateş topu muydu?
Paylaş

Royal Society bilim topluluğunun  son araştırmalarına göre, Ay önceden bir ateş topuydu. Topluluk tarafından ortaya konan bu teori, günümüzde kabul edilen Ay teorisi ile uyuşmuyor.

Bilim insanları arasında genel kabul gören teoriye göre, Dünya’nın oluşumundan önce, Mars büyüklüğünde bir gökcisminin çarpması sonucu, Dünya’nın yörüngesine büyük miktarda madde saçıldı. Bu maddelerin bir güç merkezi etrafında bir araya gelip yoğunlaşması ile uydumuz olan Ay meydana geldi.   Royal Society konferansında ortaya atılan teori ise Ay’ın Dünya yörüngesindeki parçaların bir araya gelmesiyle oluştuğunu reddediyor.

Bu teoriye göre, Ay’ın yüzeyi bir magma deniziydi ve soğuyarak, katılaştı. Aya  göndermiş olan  robotik cihazlar yardımıyla, Ay’ın kaya özellikleri ile ilgili çeşitli bilgiler edinilmişti.  araştırmalar sonucunda elde edilen bulgularda, Ay’ın daha önceden magma olduğuna dair kanıtlar mevcuttu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sigaranın dumanı açık alanda da yasak

SONRAKİ HABER

ÖSO Askeri Konsey Komutanı istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...