04 Kasım 2013 06:00

Gülsuyu halkı çeteye de polis ablukasına da karşı

Gülsuyu ve Gülensu Mahalleleri’nde yaşayan halk çetelere karşı mücadelesini sürdürüyor. Mahalle halkı en son Çorum Mecitözü Dağsaray Köylüleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde bir araya geldi.

Gülsuyu halkı çeteye de polis ablukasına da karşı
Paylaş

İstanbul’un Maltepe ilçesinde bulunan Gülsuyu Mahallesi, Hasan Ferit Gedik’in uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülmesinin ardından adından daha da söz ettirdi. Hasan Ferit Gedik, 9 kişiye yapılan silahlı saldırının ardından, uyuşturucuya karşı yapılan bir yürüyüş sırasında öldürülmüştü. Gedik’in öldürülmesinden bu yana Gülsuyu halkına yönelik saldırılar artarak devam etti.

MAHALLELERDE POLİS ABLUKASI

Uyuşturucu çetelerinin mesken edindiği Gülsuyu ve Gülensu Mahalleleri şimdi ise polis ablukası altında. Mahallelerde her gün kimlik kontrolleri yapılıyor. Toplu taşıma araçları da dahil olmak üzere mahalleden geçen araçlar aranıyor. Ancak bu ‘önlemlere’ rağmen yaklaşık 10 gün önce Gülsuyu Mahallesi’nde bulunan parkta bir erkek cesediyle karşılaşıldı. Üstelik bu önlemler uyuşturucu çetelerinin Esenkent Mahallesi’ne de el atmasına da engel olmadı.

HALK TOPLANTI YAPTI

Gülsuyu ve Gülensu Mahalleleri’nde yaşayan halk ise çetelere karşı mücadelesini sürdürüyor. Mahalle halkı en son Çorum Mecitözü Dağsaray Köylüleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde bir araya geldi. 30 kurum ve siyasi parti temsilcisinin katıldığı toplantıda önümüzdeki sürece dair kararlar alındı.
Toplantıda ilk sözü alan Gülensu Mahallesi Muhtarı Sabri Şakar, polisin mahalleyi ablukaya almasına rağmen çete üyelerinin ellerini kollarını sallayarak sokaklarda dolaştığını söyledi. Şakar, çete üyelerinin yanı sıra polisin de halkın üzerinde tedirginlik yarattığını dile getirdi.
Gülsuyu Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Şengül de mahallede yaşanan tabloyu olağanüstü hal uygulaması diye nitelendirdi.

ÇETE ÜYELERİ KORUMA İSTEDİ

Gülsuyu-Gülensu Yaşam ve Dayanışma Derneği Başkanı Yücel Demir ise, polislerle arasında geçen diyalogu şu şekilde anlattı: “Geçen gün mahallede dolaşan sivil polislere burada niçin dolaştıklarını sordum. Bana verdikleri cevap ‘İki torbacı bizden koruma istediler onun için dolaşıyoruz’ şeklinde oldu”
Halk Meclisinin bileşenlerinden olan Emek Partisi Maltepe İlçe Başkanı Enver Delibaş da mahallelerde verilen mücadeleye bölge milletvekillerini ve meslek odalarını da dahil etmek gerektiğini söyledi.
BDP Maltepe İlçe Başkanı Zabit Vurdu da “Kendi güvenliğimizi kendimiz sağlayalım” dedi.
Gülensu Kadın Platformu adına söz alan Adile Çınar ise, platform olarak okulları dolaştıklarını, kendi çocuklarının uyuşturucuya karşı eğitilmeleri için okul yönetimlerinde talepte bulunduklarını, okul aile birlikleri vasıtasıyla önümüzdeki günlerde daha geniş katılımlı bilinçli eğitim toplantılarına ağırlık vereceklerini belirtti.

TOPLANTI KARARLARI

Toplantıda alınan kararların bazıları şu şekilde:
* Büyük bir halk toplantısının yapılması
* Uyuşturucu çetelerine ve polis ablukasına karşı imza kampanyasının örgütlenmesi
* İstanbul genelindeki tüm meslek ve kitle örgütlerinin katılımı ile mahallede kitlesel basın açıklamalarının yapılması
* Uyuşturucu ve çeteleşmeye karşı okul aile birliklerinin, öğrenci velilerinin, halkın ortak yürüteceği aydınlatma toplantıların, konferansların, panellerin düzenlenmesi (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

\'Ankara’da iktidar, Van’da muhalefet\'

SONRAKİ HABER

Kurşunlu\'da nefes alma mücadelesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...