04 Kasım 2013 06:00

'Ankara’da iktidar, Van’da muhalefet'

Vanlılar, BDP’li belediyelere yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Siz işsizliğe çare bulun” diye seslendi.

\'Ankara’da iktidar, Van’da muhalefet\'
Paylaş

Umut Yeğin / Ahmet Bozkurt

Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Van’a yaptığı ziyaret sırasında Van Belediyesi başta olmak üzere BDP’li ilçe belediyelerine yönelik ithamlarına tepki geldi. Gazetemize konuşan Vanlılar, Erdoğan’ın Van Belediyesini alabilmek ve BDP’yi gözden düşürmek için belediyenin yaptığı çalışmaları görmezden geldiğini ve bir başbakandan çok Van’da adeta ilin muhalefet lideri gibi davrandığını söyledi. Başbakanın Van’a geldiğinde halkın arasına karışmadan, uçaktan iner inmez miting alanına geldiğini de söyleyen Vanlılar, Erdoğan’ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

BAŞBAKAN VANLILARIN İÇİNDE DOLAŞSIN

“Van birçok belediye başkanı gördü ama Van tarihinde en iyi çalışan başkan Bekir Kaya’dır” diyen Lokantacı Hüseyin Akdağ, Başbakan Erdoğan’ın Van’a ziyaretleri sırasında havaalanından direk miting alanına geçmesini eleştirdi. Akdağ, “Halkın içinde dolaşsın. Belediyenin çalışmalarından memnun olup olmadığımızı bize sorsun. Sadece yandaşlarını dinleyip ön yargılı konuşuyor” şeklinde konuştu. Başbakanın Özalp ziyareti sırasında BDP’li Özalp Belediyesine yönelik de eleştirilerde bulunduğunu hatırlatan Akdağ, “Özalp Belediye Başkanı da tarihi işler yaptı. Başbakanın kirli olduğu gerekçesiyle eleştirdiği kanal DSİ’nin bölgesine girmesine rağmen o belediye başkanını eleştirdi” dedi.

BAŞKAN AKP’Lİ OLSAYDI...

Başbakan Erdoğan’ın Van’a her geldiğinde belediyeyi alabilmek için BDP’yi karaladığını belirten Seyyar Satıcı Erol Kurt ise Bekir Kaya’nın bütün olanaksızlıklara rağmen önemli işler yaptığı görüşünde.

Kasaplık yapan Haydar Başkan ise Başbakanın eleştirilerini doğal karşıladığını belirterek, “Eğer belediye AKP’li olsa bunların hiçbirini söylemezdi. Bekir Kaya’nın çalışmalarına benim diyecek bir şeyim yok” dedi.

AKP DÖNEMİNDEN İYİ

Peynirci Sercan Emrah ise Van Belediyesinin çalışmalarının yetersiz olmasına rağmen bir dönem önceki AKP belediyesinden daha iyi olduğunu dile getirdi.

BAŞBAKAN İŞSİZLİĞE ÇARE BULSUN

Çatak’tan Van merkeze göç ettiğini söyleyen Gürgin Peyan ise “Başbakan ne zaman konuşsa işsizliğin kalmadığını, her şeyin iyiye gittiğini söylüyor. Ama yalan. Ben 25 yıldır işsizim” diyor. Van Belediyesinin eksikleri olduğunu belirten Peyan, AKP’nin belediyeyi kazanması ile hiçbir şeyin değişmeyeceği görüşünde. Çoğu zaman evine ekmek dahi götüremediğini söyleyen Peyan, “Dört nüfusa bakıyorum. Çoğu zaman geceleri aç yatmak zorunda kalıyorum Başbakan mı iş verecek bize Belediye mi” diye sordu.

SEÇİM PROPAGANDASI

Van Belediyesinin çalışmalarından memnun olduğunu ancak daha fazla yeşil ve sosyal alan inşa etmesi gerektiğini söyleyen Terzi Ekrem Bilgin ise Başbakanın eleştirilerinin seçim propagandası olduğunu söylüyor.

Başbakan bölgeye yaptığı her ziyarette ısrarla çöp dağları oluştuğunu, kentlerin kirli olduğunu söylüyor. Son Van ziyaretinde de bunu sık sık dile getirdi. Van Belediyesinde temizlik işçisi olan Rasim Şahbudak bu eleştirinin haksız olduğunu belirterek, “Şimdiye kadar kentin temiz olmadığına ilişkin herhangi bir eleştiri ile karşılaşmadık” diyor. Günde 8 saat vardiyalı şekilde çalıştıklarını söyleyen Şahbudak, “Şehri temiz tutmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hükümet kafaları bulandırıyor

SONRAKİ HABER

Gülsuyu halkı çeteye de polis ablukasına da karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa