03 Kasım 2013 17:01

CHP’den başkan adayları acıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Parti Meclisi toplantısındaki konuşmasında yerel seçimler için adaylarını objektif ve tartışmaya yer bırakmayacak şekilde seçmeye çalıştıklarını söyledi.

CHP’den başkan adayları acıklaması
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Parti Meclisi toplantısındaki konuşmasında yerel seçimler için adaylarını objektif ve tartışmaya yer bırakmayacak şekilde seçmeye çalıştıklarını söyledi. “295 belediye başkan adayımızı getireceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, bu isimleri nasıl belirlediklerini arkadaşlarının anlatacağını söyledi.

EZBERLERİ BOZULDU

Bu hafta, Meclisteki türban tartışmalarına ve vekillerin türbanlı Meclise girmesine de değinen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Biz CHP olarak kadının bedeni, giysisi üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyoruz. Düne kadar hem kadının bedeni hem de giyimi üzerinden siyaset yaptılar ve utanmadan CHP’yi suçladılar. Biz kadın erkek eşitliğine inanan bir partiyiz. Biz çok önemli bir gerçeği Türkiye gündeminden çektik aldık. Artık başörtüsü üzerinden istismar yapamayacaklar.” İki arkadaşlarının konuştuğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Özellikle Şafak Pavey’in konuşması o kadar etkili oldu ki, o çevreler de alkışlamaları gerekirken saldırmaya başladılar. Neden saldırıyorsunuz? Çünkü beklemiyorlar. Ezberleri bozuldu” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

AKP’nin Adana aday adayları belli oldu

SONRAKİ HABER

Reyhanlı’daki gizli hastaneler Meclis gündemine getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...