01 Haziran 2011 14:59

‘Hekimlik hiç bu kadar itibarsızlaştırılmamıştı’

Hekimler hiçbir hükümet döneminde kendilerine yönelik şiddetin bu seviyelerde yaşanmadığını ve hiçbir hükümet döneminde hekimlik mesleğinin bu kadar itibarsızlaştırılmadığını ifade ederek yürüdükleri Sağlık Bakanlığı önünde uygulamaları protesto etti, siyah çelenk bıraktı.Türk Tabip

‘Hekimlik hiç bu kadar itibarsızlaştırılmamıştı’
Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve bağlı odalara üye hekimler, sağlık ortamında artan şiddet olaylarını ve Başbakan Erdoğan’ın kendilerine karşı kullandığı üslubu protesto etmek, yaşananlara sessiz kalan Sağlık Bakanlığı’nı bir kez daha uyarmak amacıyla, Sağlık Bakanlığı’na yürüdü. TTB merkezi önünde toplanan hekimler, tek sıra halinde “Sağlıkta şiddet istemiyoruz” yazan pankartı, “Tayyip bakanını al da git”, “AKP sağlığa zararlıdır”, “Şiddetin sebebi Tayyip efendi” sloganlarıyla Sağlık Bakanlığı önüne yürüdü.

Bakanlık önünde açıklama yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu, “Biz bugün burada bir anlayışı kınamak üzere toplandık” diyerek iktidarın söylemleriyle sürekli olarak şiddeti körüklediğini belirtti. Başbakanın hekimlere yönelik olarak “doktor efendi mani peşinde” dediğini hatırlatan Bilaloğlu, Erdoğan’ın bu söylediklerini asla unutmayacaklarını ifade etti.

‘KADIN HEKİME DARP EDEN KAYMAKAM KORUNUYOR’

13 Mart 2011’de, Ankara’da yapılan mitinge katıldığı için Başhekimlik görevinden alınan Mustafa Demirel’in halen görevine iade edilmediğini ifade eden Bilaloğlu, “24 Nisan’da bir kadın meslektaşımızı darp eden Kaymakam ise hala görevde” dedi. Erdoğan’ın hekimlere “Çok açıkça söylersiniz, çalışmak istemiyoruz dersiniz, istediğiniz yere çeker gidersiniz” dediğini hatırlatan Bilaloğlu, “bizden beklenen tüm bunlara sessiz kalmamız ise bu mümkün değildir” dedi. Basın açıklamalarına, iş bırakmalarına, performansa karşı tepkilerine karşı “sessizliği” kınayan Bilaloğlu, Hükümet ve Sağlık Bakanlığı gibi, adeta Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir genel müdürlüğe dönen YÖK’ün de görmezden geldiğini söyledi.

“Bir kez daha söylüyoruz: Türkiye’de hiçbir dönemde hekime yönelik şiddet bu kadar yaşanmadı, hiçbir dönemde hekimlik hükümet tarafından ve hekim olan bir Sağlık Bakanı tarafından bu kadar itibarsızlaştırılmadı” diyen Bilaloğlu, TTB olarak hekimlik değerlerini, haklarını korumaya, şiddete, hak kayıplarına karşı mücadeleyi sürdürmeye kararlı olduklarını ifade etti.

‘ACİLLİK BİR ÜLKE OLDUK’

Bugün seçimlerden önce bir kez daha yeni gelecek iktidara seslendiklerini belirten Bilaloğlu, “Sağlıkta işler iyi gitmiyor. Tek başına aciller bunun için yeterli bir göstergedir” dedi.

Acil servislere yapılan başvurunun AKP döneminde 4 kat arttığına dikkat çeken Bilaloğlu, “sizce böyle acillik bir ülke daha var mıdır” diye sordu. Acil başvuruların artmasının sebebinin yoksul, işsiz, dar gelirliler olduğuna dikkat çeken Bilaloğlu, halkın katkı payı ödeyemeyecek durumda olduğunu ifade etti.

Açıklamanın ardından, uyguladığı sağlık politikalarını protesto için getirdikleri siyah çelengi Sağlık Bakanlığı parmaklıkları önüne koyan hekimler, mücadelenin bundan sonra da süreceğini ilan etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hamaset ve iftiradan başka bir şey yok

SONRAKİ HABER

İstanbul Tıp’ta asistanlar ayakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...