03 Kasım 2013 16:12

‘Mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz’

Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri Gezi Eylemleri sonrasında Eskişehir’de yaşananları değerlendirerek ve Ali İsmail Korkmaz davasının takipçisi olacaklarını söyledi. Emek ve demokrasi güçleri olarak mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini belirttiler.

‘Mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz’
Paylaş

Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri Gezi Eylemleri sonrasında Eskişehir’de yaşananları  değerlendirerek ve Ali İsmail Korkmaz davasının takipçisi olacaklarını söyledi. Emek ve demokrasi güçleri olarak mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini belirttiler.

Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi üzeninde bulunan Gökkuşağı Kafe’de kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Emek ve Demokrasi Güçleri, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı bir kez daha istifa ermeye çağırdı. Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Ergün Uzun, AKP iktidarının Gezi direnişinden bu yana halkın demokrasi ve özgürlük talebine her defasında daha da ölçüsüzleşen polis şiddetiyle cevap verdiğini söyledi. AKP İktidarının ülkesine, emeğine, parkına, ormanına, okuluna, doğasına sahip çıkan herkese acımasızca saldırmayı sürdürdüğünü kaydeden Uzun, en demokratik haklarını kullanarak eylemlere katılanları hiçbir gerekçe göstermeden gözaltına alan, tutuklayan, açığa alan adaletin Ali İsmail Korkmaz’ın görüntülerini ‘bulamadığı’na dikkat çekti. Uzun, Eğitim Sen Eskişehir Şubesi Eski Başkanı Ali Paşa Şanlı’nın gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle Konya’nın Meram ilçesinde bulunan İbrahim Ethem İmam Hatip Lisesi’ne sürgün edildiğini hatırlattı.  

ADİL YARGILAMA HAKKI ENGELLENİYOR

Emek ve Demokrasi güçlerinin Ali Paşa Şanlı’nın sürgünün durdurulması için yaptıkları eylemden sonra Eskişehir Valiliği’ Şanlı’ nın eylemlerde mobesse kameları ile çekilen görüntülerini basına dağıtmıştı. Bu konuya da değinen Uzun, “Ali İsmail Kormaz’ın görüntülerini ‘bulamayan’ Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ve onun bağlı olduğu Vali, Ali Paşa Şanlı’nın görüntülerini basına servis ederken; ‘Adil yargılama hakkını’ engellemiş olduğunu  ve evrensel bir hukuk  ilkesi olan ‘bir kişinin yargı yolu ile suçu kesinleşmedikçe ve kanun yolu tükenmedikçe suçlu ilan edilemez’ ilkesini ihlal ettiğinin farkında değil midir “ dedi.
Ali İsmail Korkmaz davasının ‘güvenlik’ gerekçesiyle başka bir ile götürülmek istendiğine de dikkat çeken Uzun, Ali İsmail Korkmaz davasının takipçisi olacaklarını duyurdu.  

‘VALİLİĞİN ÇALIŞMALARINA KATILMAYACAĞIZ’

Ergün Uzun’dan sonra konuşan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Hakan Ünal, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün Eskişehir için kara bir leke olduğunu söyledi. Vali Tuna’nın Eskişehir halkına biat etmek yerine AKP’ye biat ettiğini belirten Ünal, Vali Tuna Eskişehir’den gitmedikçe valiliğin hiçbir çalışmasında yer almayacaklarını duyurdu.  

AKP GEZİ RUHUNDAN ÖÇ ALMAK İSTİYOR

Gezi eylemlerinin emek ve demokrasi güçlerini birleştirerek, birlikte mücadele etme yollarını öğrettiğini vurgulayan Emek Partisi Eskişehir İl Başkanı İbrahim Akgün, AKP iktidarının amacının da gezi ruhundan öç almak olduğunu belirtti. İktidarın bu nedenle tüm kurum ve kuruluşlarını kullandığını dile getiren Akgün, “Buradan çıkan sonucu iyi anlamak gerekiyor. Biz demek ki iyi yaptık. Biz doğru yolda ilerleyeceğiz, karşımızdaki güçler bizi daha fazla birleştirecek. Önümüzdeki seçim sürecinde daha da duyarlı olmak zorundayız” dedi.

OLMAK YA DA OLMAMAK

Shakespeare’nin ‘olmak ya da olmamak’ sözlerin değinen HDK Genel Meclis Üyesi Hüseyin Öge, Türkiye’nin tam da bu aşamada olduğunu kaydetti. “Türkiye ya demokratik bir ülke olacak ya da 12 Eylül ve 12 Mart’taki gibi karanlığa, faşizme, gericiliğe teslim olacak” dedi. Türkiye’nin artık bir yol ayrımında olduğunu vurgulayan Öge, AKP’in herkesin yaşam alanlarına müdahale etmeye çalıştığını belirtti. Öge  sözlerine şöyle devam etti: “Bizler gezi ile başlayan, birleşerek büyüttüğümüz demokrasi mücadelesini günümüze devşirmek zorundayız. Güçlerimizi birleştirmek zorundayız.” (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersimliler doğanın talanına karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

Hasta mahpuslar için yaşam nöbeti başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...