01 Haziran 2011 12:16

Tüzel Makel işçileriyle bir araya geldi

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel seçim çalışmalarına devam ediyor. Tüzel sabah saatlerinde 700 civarında işçinin çalıştığı Makel Fabrikası önünde işçileri selamladı. Taşeronlaştırma uygulamalarının çok yaygın olduğu fabrikada iş&c

Tüzel Makel işçileriyle bir araya geldi
Paylaş

TÜZEL’E İŞÇİLERDEN YOĞUN İLGİ!

Sabah saatlerinde fabrika önüne gelen Tüzel’e işçilerin yoğun ilgisi dikkat çekti. Adayların fabrikanın önüne gelmelerine alışkın olmadıklarını ifade eden işçilerden bazıları “Çalışmalarınızdan dolayı tebrik ederiz, oylar bu adaya verilmeli” şeklinde desteklerini ifade etti. Ayrıca yoldan geçen işçi servislerindeki işçiler servisleri durdurarak bildirileri aldı ve Tüzel’i selamladı.

FABRİKA DOKTORUNDAN YARARLANAMIYOR!

Fabrika önünde görüşleri aldığımız bir kadın işçi pek çok sıkıntıları olduğunu ifade ederek “Biz 700’e yakın işçi çalışıyoruz. Taşeron sistemi en büyük problemimiz. 3 aylık sözleşmelerle giriyoruz, 1 yıldır çalışanlar var ama hâlâ sözleşmeli. Bunlar fabrikanın doktorundan bile yararlanamıyorlar. Kiralık işçisiniz siz diyorlar. Ben en çok taşeronun kaldırılmasını istiyorum” dedi.

Fabrikada 5 yıldır çalıştığını ifade eden kadın işçi “Ama ben hâlâ asgari ücretle çalışıyorum. Patron zam zamanı gelince ‘devlet bize vermiyor ki ben de size vereyim’ diyor. Bizler iş güvencemiz olsun istiyoruz, herkes bir şeyler söylüyor ama kimse uymuyor. Ben söylenenlere inanmıyorum, ama bağımsız adaylara güveniyorum. Bir de ben Kürt olduğum için daha çok eziliyorum. Göçmen işçiler bile bize ikinci sınıf muamelesi yapıyor. İş güvencem için, barışın olması için oyumu Abdullah Levent Tüzel’e vereceğim” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçiyi seçimden seçime hatırlayanlara oy yok

SONRAKİ HABER

Eğitimciler ‘atama kıyağına’ tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa