02 Kasım 2013 18:15

Sağlık emekçileri promosyon ücretlerini istedi

SES ve Türk Sağlık-Sen Aydın şubeleri sağlık emekçilerinin promosyon ücretlerinin ödenmemesi için Aydın Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sağlık emekçileri promosyon ücretlerini istedi
Paylaş

SES ve Türk Sağlık-Sen Aydın şubeleri sağlık emekçilerinin promosyon ücretlerinin ödenmemesi için Aydın Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan Türk Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt banka promosyonu genelgesine göre promosyon anlaşmasının kurum personelinin rahatlıkla bilgi edinebileceği şekilde ilan panoları ve İnternet sitesi yoluyla ilan edilmesi gerektiğini belirterek “Fakat, Aydın Devlet Hastanesi idaresince promosyon süreciyle ilgili hastane çalışanlarına hiçbir bilgi verilmedi. Hastane çalışanları yeni anlaşılan bankadan maaşlarını ekim ayında çekmiş olmalarına rağmen bugüne kadar anlaşmadan doğan promosyon ücretlerini alamadılar” dedi.

Bozkurt Başbakanlığın promosyonla ilgili genelgesinde banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamının personele dağıtılacağının belirtildiğini hatırlatarak, “Rakamın tamamının tüm çalışanlara eşit olarak dağıtılmasını talep ediyoruz. Bundan sonra hastaneye ataması yapılacak olan personel için ise banka tarafından gerekli mahsuplaşmanın yapılarak doğabilecek mağduriyetin giderilmesi konusunda banka tarafından ödemenin yapılması gerekiyor. 5 yıl önce promosyon sözleşmesiyle daha sonra dağıtılmak üzere ayrılan miktarında çalışanlara dağıtılmasını ivedilikle bekliyoruz” dedi.

‘BUNLARI KAFAMIZDAN SÖYLEMİYORUZ’

Anlaşma doğrultusunda neler konuşulduğunu bilmediklerini ve hepsini öğrenmek istediklerini belirten SES Aydın Şube Başkanı Eyüp Curun, “Biz bu kesintilerin yapılmaması gerektiğini iddia ediyoruz. Bunu kendi kafamızdan söylemiyoruz, Başbakanlık Genelgesine dayanarak konuşuyoruz” diyerek bu konuda hastane yönetiminin sendika temsilcileri ile görüşebileceğini belirtti. (Aydın/EVRENSEL)



 

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman TPAO’DA 8 işçi işten atıldı

SONRAKİ HABER

‘Kıdem tazminatına dokundurtmayız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...