02 Kasım 2013 18:13

Adıyaman TPAO’DA 8 işçi işten atıldı

Adıyaman TPAO’da taşeron olarak çalışan sekiz işçiyi patron gerekçe göstermeden işten attı.

Adıyaman TPAO’DA 8 işçi işten atıldı
Paylaş

Adıyaman TPAO’da taşeron olarak çalışan sekiz işçiyi patron gerekçe göstermeden işten attı. Adıyaman TPAO Müdürlüğünde çeşitli firmalar bünyesinde 530’a yakın taşeron işçi çalışıyor. Atılan işçiler uzun yıllardır TPAO’da taşeron işçi olarak çalışıyor.

TPAO’nun petrol arama ve üretim ünitelerinde kadrolu işçilerin yapması gereken işleri taşeron işçilerin yaptığını belirten işçiler ünitelerde, sahalarda uygulanan bu kuralsız çalışmanın artarak devam ettiğini de belirti.

İşten atılan işçilerden Tahir Ağlan, “Petrol sahalarının etrafına tel örgüler çekildi. Kamera sistemleri yapıldı. Biz sahalarda tanker dolumu yapıyoruz, jeneratöre bakıyoruz, pompayı çalıştırıyoruz, giden tankerlerin fiş makbuzunu imzalı olarak veriyoruz. Bu şekilde çalışırken önceki gün işten atıldığımızı öğrendik. İşimizi geri istiyoruz. İşimize geri dönmek için her türlü yola başvuracağız. Şimdilik benimle beraber sekiz arkadaşımız işine son verildi işten atmalar önümüzdeki günlerde devam edecek” dedi

TPAO Bölge Müdürü ile görüştüklerini söyleyen Ağlan, “Müdür bizlere ‘Elinize sağlık şimdiye kadar çalıştınız bundan sonra sizinle işimiz bitti’ dedi. Müdüre işiz kaldığımızı söyledik ve işe geri dönmek istiyoruz dedik ama müdür bizi azarlayarak ‘Bu zamana kadar ne iş yapıyorsanız gidin orada çalışın. Artık burada çalışamayacaksınız’ dedi” diye konuştu. Bu günden itibaren yasal yollardan haklarını arayacaklarını söyleyen Ağlan avukatlarıyla işverene dava açacaklarını dile getirdi. (Adıyaman/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Genel İş 2’de olağanüstü genel kurul

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçileri promosyon ücretlerini istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...