02 Kasım 2013 17:51

Taliban alarmı

Talibanı'nın lideri Hekimullah Mesud'un Kuzey Veziristan bölgesinde Cuma günü aracına insansız uçakla düzenlenen saldırıda ölmesinden sonra güvenlik güçleri teyakkuza geçirildi.

Taliban alarmı
Paylaş

Pakistan Talibanı'nın lideri Hekimullah Mesud'un Kuzey Veziristan bölgesinde Cuma günü aracına insansız uçakla düzenlenen saldırıda ölmesinden sonra güvenlik güçleri teyakkuza geçirildi. Pakistan Talibanı'ndan bir komutan Mesud'un aracına dört füze isabet etmesi sonucu beraberindeki üç kişiyle birlikte öldüğünü söyledi.

Pakistan medyası, Mesud için Kuzey Veziristan'da cenaze töreni düzenlendiğini duyurdu. Hakimullah Mesud’un öldürülmesinin ardından yTaliban’ın iki numarası Han Said örgütün yeni lideri oldu.

GÖRÜŞMELERE DARBE!

Pakistanlı bir bakan Mesud'un öldürüldüğü saldırıyla, hükümetin militanlarla barış görüşmelerine başlama planlarının da ağır bir darbe aldığını söyledi.
Mesud 2008 yılında 30 yaşındayken, selefi Beytullah Mesud'un yine bir insansız Amerikan uçağının saldırısında ölmesi üzerine liderliğe yükselmişti.
Hekimullah Mesud'un liderliği döneminde Pakistan Talibanı, Pakistan ordusu ve Afganistan'a giden Nato konvoylarına karşı saldırıları pek çok saldırı düzenledi.
Mesud hakkında daha önce Amerikan ve Pakistan istihbarat kaynakları tarafından yayılan tıklayın öldürüldüğü yolundaki haberler defalarca yanlış çıkmıştı.

BAŞINA 5 MİLYON DOLAR ÖDÜL KONMUŞTU

ABD'nin başına 5 milyon dolar ödül koyduğu Mesud, geçen ay BBC'ye verdiği özel mülakatta, hükümetle tıklayın "ciddi görüşmelere" hazır olduğunu ama kendisine henüz bu yönde bir talep gelmediğini söylemişti.

BEYAZ SARAY’DAZ EL KAZİDE ZİRVESİ

Öte yandan, Beyaz Saray’da bir araya gelen ABD Başkanı Barack Obama ve Irak Başbakanı Nuri el Maliki’nin gündeminde el Kaide ile mücadele vardı. Maliki, el Kaide bağlantılı gruplarla mücadele etmek için Washington yönetiminden daha fazla silah yardımı istedi.
Obama ise Irak hükümetinin ekonomik alandaki başarılarına rağmen el Kaide’ye karşı henüz beklenen sonucu alamadığını kaydetti. Obama, “Irak, özellikle petrol üretiminde kayda değer bir ilerleme gösterdi. Ayrıca birçok reformu hayata geçirdi. Ama maalesef el Kaide son dönemde bölgedeki etkinliğini artırdı. Biz de bu konuda nasıl ortak hareket edeceğimizi tartıştık” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

DT’nin yenisi: Son Tango

SONRAKİ HABER

Telekulak tasarısı BM’ye sunuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa