03 Kasım 2013 06:00

Yıldırım’a jet cevap

İki yıl futboldan men cezası alan ve men cezasını geçtiğimiz günlerde tamamlayan Gaziantepsporlu Futbolcu İbrahim Akın, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın iddialarına yanıt verdi.

Yıldırım’a jet cevap
Paylaş

Şike soruşturması kapsamında bir yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılan, ayrıca iki yıl futboldan men cezası alan ve men cezasını geçtiğimiz günlerde tamamlayan Gaziantepsporlu Futbolcu İbrahim Akın, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın iddialarına yanıt verdi.

Aziz Yıldırım’ın düzenlediği basın toplantısında, TFF’nin, İbrahim Akın’a lisans verme şartı olarak şike yaptığını kabul etmesini teklif ettiğini iddia etmesi üzerine Akın, DHA’ya özel açıklamalarda bulundu. İbrahim Akın, şike sürecinde dönemin federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar veya başka bir yönetici tarafından herhangi bir baskı yapılmadığını belirterek, “Bana savcının dışında hiçbir şekilde baskı yapılmadı. Ben ilk tutuklandığımda savcının bana yaptığı baskıyı zaten defalarca anlattım. Bunun dışında hiçbir baskı yapılmadı bana. Mehmet Ali Aydınlar’ı da tanımam. Sadece basından tanıyorum, kendisiyle konuşmadım hiç” dedi.

İbrahim Akın, “Şike yaptığınızı kabul ettiğiniz takdirde futbolcu lisansınızı çıkarmakta yardımcı olunacağı söylenildi mi” sorusuna da, “Hayır kimse böyle bir şey teklif etmedi. Zaten benim lisansım çıktı, öyle bir şey olması söz konusu bile değil” yanıtını verdi.

GAZİANTEPSPOR BAŞKANI KIZIL’DAN AZİZ YILDIRIM’A TEPKİ

Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl,  Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklamaları mesnetsiz ve gerçekten uzak iddialar olarak gördüklerini söyledi.

Kızıl, "Öncelikle kamuoyuna şunu önemle belirtmek isterim ki; ne şahsım, ne ailemden herhangi biri, ne de kulübümüz 3 Temmuz süreci olarak bilinen bu konunun hiçbir şekilde içinde olmamıştır. Söz konusu oyuncu İbrahim Akın ile tanıştığımda İbrahim Akın'ın henüz cezası dahi onaylanmamış ve diğer tüm insanlar gibi sürecin sonucunu bekleyen, geçimini futboldan sağlayan bir profesyoneldi. Kendisi ile yaptığımız görüşmelerde ne tarzda bir insan olduğunu, hangi durumlara maruz kaldığını ve nasıl bir karaktere sahip olduğunu görerek kendisini yakından tanıma fırsatım oldu. Bugün dahi bu konuda en doğru kararı verdiğime inanmaktayım" dedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nets’ten Heat’e gözdağı

SONRAKİ HABER

Direnç ve umut

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...