02 Kasım 2013 06:00

‘Belediyeler zenginden zengine geçiyor’

Adana Saya işçileriyle yerel yönetimler ve nasıl bir belediyecilik istediklerini gazetemize anlattı.

‘Belediyeler zenginden zengine geçiyor’
Paylaş

Emre Aydın

Adana Saya işçileriyle yerel yönetimler ve nasıl bir belediyecilik istediklerini konuştuk. İşçiler, zenginlerin aday adaylıklarını açıklayabildiklerini, belediye başkanı olduklarını anlattı. “Fakire ‘sen yerinde say, yerini bil’ diyorlar” diyen işçiler yerel yönetimlerde düzenleme yapılmazsa alt gelirli vatandaşlar belediye başkanı olamayacağını da dile getiriyor.
İşçiler, Gazipaşa, Ziyapaşa, Atatürk Caddesi, Kenan Evren Bulvarı, Turgut Özal, Süleyman Demirel gibi zenginlerin yaşadığı, alışveriş yaptığı mahalle, cadde ve sokaklar güzelleştirilirken, emekçi ve yoksul kesimlerin yaşadığı mahallerde çalışmaların daha asgari olduğunu anlatıyor. Adana’da pazardan pazara aileleriyle gidebilecekleri bir hayvanat bahçesinin olmasının iyi olacağını söyleyen işçiler şehir takımlarının da belediyeler tarafından desteklenmesi gerektiğinin altını çiziyor.

BİR İŞÇİ, BİR EMEKÇİ ADAY ADAYI BİLE OLAMIYOR

Gülbahçesi Mahallesi’nde oturan 22 yaşındaki saya işçisi Cemil Demir, işten eve giderken çöplerin yol kenarında biriktiğini vaktinde temizlenmediğini ifade etti. Mahallelerinde çocuk parklarının olmadığını, pazardan pazara merkez parka gidebildiklerini sölyleyen Demir, Adana’da çocuklarıyla gezebilecekleri bir hayvanat bahçesinin olmasının iyi olacağını belirtti.
“Eskiden krallıklar vardı babadan oğula geçiyodu şimdi de belediyeler var bir zenginden diğer zengine geçiyor” diyen Demir, sistemin ‘fakire sen yerinde say, yerini bil’ dediğini söylüyor. Bir işçinin ve emekçinin aday adayı bile olamadığına da dikkat çeken Demir, “O kadar afiş, bilbordu belediyenin imkanlarıyla yapılıyor. Önce belediyelerde alıp başını giden taşeronlara önlem alınması gerekiyor, belediyelerin kadro açması gerekiyor. Kadınların çalışabileceği iş öğrenebileceği kursların açılmalı” dedi.

ADAY ADAYLARINDAN DA BAŞKANLARDAN DA HABERİMİZ YOK

Yirmi yıldır sayacılık yapan Uğur İşler ‘Evden işe geliyoruz akşama kadar buraya hapsoluyoruz kardeşim ne aday adaylarından ne başkanlardan haberimiz oluyor’ diyor. Adana’da güzel bir stadyum yapılmasını isteyen İşler, var olan stadyumun iki takıma yetmediğini belirtti. Sofulu çöplüğünün yerine yapılacak denilen stadyumun daha temelinin atıladığını belirten İşler, tek bir takımı olan Rize’ye stad yapılmasını anlayamadığını ifade ediyor. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Anayasa Mahkemesine Gezi dilekçesi

SONRAKİ HABER

Aslında bu benim için bir başlangıç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...