02 Kasım 2013 06:00

Antalya 2. Güneş Sempozyumu başladı

Antalya 2. Güneş Sempozyumu'na ev sahipliği yapacak.

Antalya 2. Güneş Sempozyumu başladı
Paylaş

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi ve TMMOB Mimarlar Odası Antalya Şubelerinin birlikte düzenledikleri 2. Güneş Sempozyumu, Cam, Piramit Fuar ve Kongre Merkezinde açılışını gerçekleştirdi. 31 Ekim- 2 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Güneş Sempozyumuyla birlikte eş zamanlı olarak RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı da ziyaretçilerine açıldı.

Sempozyum ve fuar için düzenlenen açılış töreninde konuşan Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Atilla Gürbüz, sosyal ve ekonomik kalkınmanın temel girdisi olan enerjinin çeşitliliği, verimliliği ve maliyetinin azaltılmasına dönük tüm dünya ülkelerinin politikalar ürettiğini söyledi. Türkiye’nin de yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından öncelikli ve maksimum düzeyde yararlanmak için mevzuat çalışmalarını tamamladığını belirten Gürbüz, 2023 yılında tüketilen enerjinin asgari yüzde 30’unun yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanmasının hedeflendiğini belirtti.

GÜNEŞLİ ANTALYA

Antalya Büyükşehir  Başkanı Mustafa Akaydın ise bundan 5 yıl önce “Güneşkent Antalya” diye bir vizyon koyduklarını ve bunun için küçük de olsa bazı çalışmalar yapıldığını söyledi.  tarafından bir güneş evi kurulduğunu, bir parkın aydınlatmasının bir kısmının güneşten elde edildiğini, güneş enerjisinden elektrik üreten akıllı duraklar bulunduğunu belirtti.

TÜRKİYE ENERJİ POLİTİKALARINI REVİZE ETMELİ

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Cengiz Göltaş da, bugün ‘nın kullandığı enerjinin yüzde 32’sini, İtalya’nın yüzde 16’sını, ABD’nin yüzde 7.2’sini, Çin’in de yüzde 7’sini güneş enerjisi ile karşıladığını belirterek, Türkiye’nin de enerji politikalarını hızla revize etmesi ve güneş enerjisini gündeme alması gerektiğini söyledi.

2 gün gerçekleşecek olan fuar kapsamında düzenlenecek 10 etkinlikte toplam 30 konuşmacı yer alacak. Güneşten ve atıktan enerji üretimi, enerji verimliliği yönetimi, finansmanı konularında panel ve konferanslar fuar süresince takip edilebilecek etkinlikler arasında yer alacak. (AntalyaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

\'Devlet ihtiyaç duyduğu zaman Öcalan ile görüşür\'

SONRAKİ HABER

Basmane ve çevresinde çok kültürlü yaşam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...