01 Kasım 2013 19:45

'Devlet ihtiyaç duyduğu zaman Öcalan ile görüşür'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “çözüm sürecine” ilişkin soruları yanıtladı.

\'Devlet ihtiyaç duyduğu zaman Öcalan ile görüşür\'
Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Öcalan’ın devlet görevlileri ile görüşebileceğini ancak bunun dışında başka bir role geçemeyeceğini savunarak, “Devlet ihtiyaç olduğu zaman her zaman görevlileri aracılıyla görüşebilir, görevlileri ihtiyaç duyduğunda görüşebilir buna mani bir hal yok” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Habertürk televizyonunda “çözüm sürecine” ilişkin soruları yanıtladı. Bozdağ, sürecin hükümetin inisiyatifi ile belli bir yere geldiğini savunarak,
"Şimdi bu sürecin içerisinde sıkıntılar olabilir, zaman zaman oluyor da sıkıntılar. Ama adı üzerinde, bir süreç bu, inişler olur, çıkışlar olur, zorluklar olur, sıkıntılar olur, önemli olan süreç içerisinde bu inişlerin, bu zorlukların aşılarak sürecin neticeye ulaştırılmasıdır. Yoksa bir günde bitecek bir süreç değil, bir günde, bir ayda, üç ayda bitecek bir süreç değil elbette bu zaman alacak ve zaman içerisinde kendi ortaya koyduğu sonuçlarla karşı olanları da ikna ederek yoluna devam edecektir. Çünkü sürecin ortaya çıkaracağı pozitif sonuçlar, bu sürece karşı kendilerini konumlandıranları da ikna edecektir” dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın müzakereci olması yaklaşımının doğru olmadığını ileri süren Bozdağ, "Bu doğru bir yaklaşım değil yani mümkün olanı talep etmek doğru olandır. Yani siz realiteden kopup olmayacak şeyleri ortaya korsanız o zaman bu doğru bir yaklaşım olmaz. Mümkün olanı, olabilir olanı şey yapmak lazım" dedi. Bozdağ, Öcalan’ın devlet görevlileri ile görüşebileceğini ancak bunun dışında başka bir role geçemeyeceğini söyledi. Bozdağ, “Devlet ihtiyaç olduğu zaman her zaman görevlileri aracılıyla görüşebilir, görevlileri ihtiyaç duyduğunda görüşebilir buna mani bir hal yok” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Halka zulmedenler yargılansın

SONRAKİ HABER

Antalya 2. Güneş Sempozyumu başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...