01 Kasım 2013 19:06

Kantinde, bahçede, sırada yan yana

Öğrenciler “kantinde kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıra olması” konusunda eylem yaptı.

Kantinde, bahçede, sırada yan yana
Paylaş

Kağıthana İTO Ticaret Lisesi öğrencileri bir süre önce uygulamaya konan ve tepkiler sonucu  kaldırılan “kantinde kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıra olması” konusunda eylem yaptı. Öğrenciler kazanımlarının takipçisi olacaklarını belirtti. Öğrenciler ne kantinde, ne sınıfta, ne okul girişinde sıra olurken kız-erkek ayrımını kabul etmeyeceklerini söylediler. “Kantinde, sırada, bahçede yan yana” ve “Gericiliğe teslim olmayacağız” sloganları atan öğrenciler okuldaki gerici uygulamaların karşısında olacaklarını söylediler.

Okulda mescit  açmak için de girişimlerin olduğunu da belirten öğrenciler buna izin  vermeyeceklerini söylediler. Eylem sırasında okul içinde ve dışındaki polis yoğunluğu dikkat çekerken öğrenciler fotoğrafları çekilerek fişlenmelerine okulun içine polisin alınmasına tepki gösterdiler.

İTO Ticaret Lisesinde geçtiğimiz hafta okul kantininde “kız sırası”, “erkek sırası” ve “karma sıra” olarak üç ayrı alışveriş sırası yapılmış; öğretmen, öğrenci ve velilerin tepkisi üzerine Okul Müdürü bunun kız öğrencileri tacizden korumak maksatlı yapıldığını iddia etmişti. Ardından okul içinde ve okul kantininde eylem yapan öğrenciler bu uygulamayı kabul etmeyeceklerini duyurmuş hafta başından itibaren kantinde ayrı sıra uygulamasına son verilmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Minareden düşen işçi öldü

SONRAKİ HABER

Eğitimin temeli yükselemedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa