01 Kasım 2013 18:04

Nimet Baş’tan Pavey’e zehir zemberek sözler

Şafak Pavey’in, “AKP’nin başı açık milletvekilleri vitrin” sözlerine AKP’li Eski Bakan, İstanbul Milletvekili Nimet Baş’tan sert tepki geldi

Nimet Baş’tan Pavey’e zehir zemberek sözler
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey’in, “AKP’nin başı açık milletvekilleri vitrin” sözlerine AKP’li Eski Bakan, İstanbul Milletvekili Nimet Baş’tan sert tepki geldi. TRT Türk’teki “Görüş Farkı” programına katılan Nimet Baş, “Siz kim oluyorsunuz da bizi ‘vitrin’ olmakla suçluyorsunuz! Ne hakla! Ne hakla! Şiddetle reddediyorum. Ben de kendisinin bir vitrin olduğunu düşünüyorum. Sosyal demokrat görünüp bazı sosyal demokratların oylarını aldığını düşünüyorum” dedi.

‘UTANMADAN...’

MHP’li Ruhsar Demirel ve BDP’li Pervin Buldan’ın konuşmalarını çok beğendiğini ve alkışladığını belirten Nimet Baş, CHP’li Şafak Pavey’in ise hayal kırıklığı yaşattığını söyledi. Pavey’in “Vitrin” sözünün yanı sıra bazı AKP’lilerin başörtülü eşlerinden utandığına ilişkin sözleri de rahatsız edici bulduğunu öne süren Baş, “Yine ne hakla diyorum. Kimsenin eşinden utandığı yok. Bugüne kadar bu kadınları dışlayan, rencide eden siyaset anlayışı içinde yer alacaksınız, sonra da dönüp utanmadan ‘siz eşlerinizden utanıyorsunuz’ diyeceksiniz…Ne hakla! Siz kim oluyorsunuz da insanların eşleriyle ilgili duygularıyla oynuyorsunuz. Bu vesayetçi bir dildir. Arasına demokrasi süslemeleri katılsa da, kazıdığınız zaman altından bu çıkar” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)


BU KADAR KOLAYMIŞ!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey’in ne zaman isterse pantolonla genel kurula gelebileceğini söyledi.

Eski Çalışma Bakanı Ali Rıza Uzuner’in cenaze törenine katılan Çiçek, Şafak Pavey’in giyimine yönelik soruları yanıtladı. Daha önceki konuşmalarını hatırlatan Çiçek, “Dört siyasi partiye mensup kadın milletvekillerimiz iç tüzük değişikliği konusunda ortak bir çaba ortaya koydular. Bu da genel kurula kadar geldi. Verilen bir önerge sebebiyle o tekrar Anayasa Komisyonuna çekildi. Benim yönümden bir problem yok. Sayın Pavey ne zaman isterse pantolonlu olarak gelebilir. İç tüzük deniliyorsa zaten bununla ilgili epey bir mesafe kat edilmiş komisyonda. Grup başkanvekillerimiz konuşurlar önümüzdeki hafta bunu çıkarabiliriz. İş bu kadar kolay” diye konuştu.


‘PANTOLON FALAN, BUNLAR KONU DEĞİL’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtülü milletvekillerinin TBMM Genel Kuruluna katılmasına ilişkin “Parlamento hemen hemen hiçbir zaman göremediği, yaşayamadığı bir olgunluk içinde bu süreci değerlendirdi” dedi. TBMM’de kadın milletvekillerinin pantolon giymesine yönelik düzenleme yapılıp yapılmayacağına dair bir soruya da Başbakan, “Bunlar sorun değil, bunların hepsi aşılır. Bu kadar şeylerden sonra, pantolon falan, bunlar konu değil” diye yanıtladı. Beştepe Camiinde Cuma namazını kılan Erdoğan, cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bazı milletvekillerinin Meclis Genel Kuruluna başörtüsü ile katılmasına ilişkin Erdoğan, “Parlamento hemen hemen hiçbir zaman göremediği, yaşayamadığı bir olgunluk içinde, bu süreci değerlendirdi ki, öncesinde farklı farklı şeyler söylenmesine rağmen dünkü hava çok çok olgun bir havaydı” dedi. CHP’nin “AK Parti bunu bir mağduriyet olarak kullanacak biz buna izin vermeyeceğiz” sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Olayın yüzdesine de baktığınız zaman zaten burada çok önemli bir dayanışma vardır, çok önemli bir birliktelik vardır. Onun için fazla yorum yapmanın da gereği, anlamı yok. Ben, tekrar bütün destek verenlere çok çok teşekkür ediyorum” diye yanıt verdi.

 

ÖNCEKİ HABER

Nazlıaka Ankara\'dan aday adayı

SONRAKİ HABER

Selma Gürkan: Tuzağa düşülmemeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...