01 Kasım 2013 15:33

Bayrak satıcısı hakim karşısına çıktı

Gezi direnişinin ardından bir süre tutuklu kalan Bayrak Satıcısı Ali Sarıçiçek’in de aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bayrak satıcısı hakim karşısına çıktı
Paylaş

Gezi direnişinin ardından bir süre tutuklu kalan Bayrak Satıcısı Ali Sarıçiçek’in de aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına başlandı. Tutuksuz sanıklar, İstanbul Adalet Sarayında 9. Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Davaya Ali Sarıçiçek’in de aralarında bulunduğu 12 sanık katıldı. İtalyan Foto Muhabiri Mattıa Caccıatori dahil 8 sanık duruşmaya katılmadı.

Duruşmada sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespitinden sonra sanıkların savunmaları alınmaya başlandı. Duruşmada savunma yapan Bayrak Satıcısı Ali Sarıçiçek oğluyla beraber bayrak sattığını belirterek, “Taksim’de polis sayısı gittikçe artınca ve TOMA’lar da alana gelince oğluma ‘ortalık karışacak satabildiğimiz kadar satalım gidelim’ dedim. Daha sonra bulunduğumuz yerden Taksim’e geçiş yasaklandı. Ben de o tarafa geçecektim. Çünkü otobüse bineceğim durak 80 metre ilerideydi. Polise durumu izah ettim. Polis bana ‘Karaköy’e git’ dedi. Ama oradan bineceğim otobüs geçmiyordu. Polisler yabancı uyruklu vatandaşların geçişine izin verdiler. Ayrımcılık yaptılar. Ben de bunun üzerine sinirlenerek ‘buradan geçmek için ABD vatandaşı mı olmak lazım, ABD pasaportu mu taşıyalım. Hepimiz bu bayrak altında yaşıyoruz.’ dedim. Diğer sanıkları tanımıyorum. Polise mukavemet etmedim. Polis beni dövdü, küfürler etti. Dayak yedikten sonra yere çöktüm. Hatta yol kenarında çekilmiş çökmüş vaziyette elimde sigara bulunan fotoğrafım da var’’ diye konuştu. (İSTANBUL)
 

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler Dekandan ‘elektrik’ alamadı

SONRAKİ HABER

‘Bugün olsa yine yaparız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...