01 Kasım 2013 15:09

Gökçek, ŞPO’ya 1 kuruş tazminat ödeyecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Şehir Plancıları Odasına (ŞPO) yönelik ifadelerini hakaret kabul etti.

Gökçek, ŞPO’ya 1 kuruş tazminat ödeyecek
Paylaş

Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Şehir Plancıları Odasına (ŞPO) yönelik ifadelerini hakaret kabul etti.

Gökçek, şehir plancılarına “Ben onlara samanlık bile çizdirmem” demişti. “Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı 1/5000 Ölçekli ve 1/1000 Ölçekli İmar Planları”nın yürütmesi 2012 yılı şubat ayında, ŞPO’nun açtığı dava nedeniyle yargı tarafından durdurulmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Melih Gökçek’in “Şehir Plancıları Odasına ben samanlık peyzajı bile çizdirmem” sözlerini ŞPO yargıya taşımıştı. Oda, yayın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle Gökçek hakkında “tedavüldeki en düşük para birimi” olması nedeniyle 1 kuruş manevi tazminat davası açmıştı.

Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen dava sonuçlandı. Mahkeme, Gökçek’i “1 kuruş” manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Karara ilişkin yazılı bir açıklama yapan ŞPO Genel Başkanı Necati Uyar şunları ifade etti: “Alınan kararla, 20 yıl süren başarısızlığını ve yarattığı talan düzenini gizlemek için, halkına gerçekleri söylemek yerine yanıltarak uyutmayı, Ankara kentinin ve Ankaralıların haklarını savunan kesimlere karşı hırçınlaşmayı ve hakareti tercih eden İ. Melih Gökçek’in bu yaklaşımına karşı belirlediğimiz değer, yargı tarafından da tescil edilmiştir. Karar, tüm diğer davalarımızda olduğu gibi, Odamızca yürütülen çalışmaların hukuka, kamu yararına uygunluğunun ve haklılığının bir kez daha tescillenmesi anlamına da gelmektedir.” (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin sınırında polis müdahalesi

SONRAKİ HABER

‘Gökçek elini bornozumdan çek’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...