01 Kasım 2013 13:18

Genelkurmay BDP ile ilgili yanlıştan döndü

BDP'den "terör örgütüne müzahir parti" olarak bahseden Genelkurmay Başkanlığı, tepkiler üzerine söz konusu ifadeyi metinden çıkardı.

Genelkurmay BDP ile ilgili yanlıştan döndü
Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde çarşı iznine çıkan bir askerin bıçaklanması iddiasıyla ilgili olarak sitesine koyduğu açıklamada, BDP'den "terör örgütüne müzahir parti" olarak bahseden Genelkurmay Başkanlığı, tepkiler üzerine söz konusu ifadeyi metinden çıkardı.

Genelkurmay Başkanlığı, 28 Ekim'de internet sitesine koyduğu Şırnak'ın Cizre ilçesinde çarşı iznine çıkan bir askerin sırtından bıçakladığı iddiasını içeren açıklamada, isim vermeden BDP hakkına kullandığı "terör örgütüne müzahir parti" ifadesini metinden çıkardı. Genelkurmay'ın daha önceki o açıklamasında söz konusu olay, şu ifadelerle yer açıklanmıştı: "70'inci Mekanize Piyade Tugay 4'üncü Hudut Alayının Nusaybin'de konuşlu Hudut Tabur Komutanlığında görevli bir Er, kanuni izinli olarak bulunduğu Şırnak'ın Cizre İlçesinde, bölücü terör örgütüne müzahir bir parti binasının önünden geçerken, bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından bıçaklanmıştır. Anılan Er, 28 Ekim 2013 tarihinde saat 14.30 sularında, Cizre'de belirtilen bina önünden geçerken, YDG-H mensupları tarafından, yanlarına çağrılmıştır. Er, söz konusu grup üyelerinin yanlarına gitmeyi reddedince, grup üyelerinden birisi, Er'i sırtının sol tarafından bıçaklamıştır. Olayı müteakip Er, Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır."

BDP hakkında üstü örtülü bir biçimde kullanılan "müzahir bir parti" ifadesi başta sosyal medya olmak üzere birçok mecrada tepkilere yol açarken, BDP'lilerce de eleştirilmişti. Bunun üzerine Genelkurmay internet sitesindeki bu açıklamayı değiştirerek kısalttı. Söz konusu ifadenin çıkarıldığı metin, ""70'inci Mekanize Piyade Tugay 4'üncü Hudut Alayının Nusaybin'de konuşlu Hudut Tabur Komutanlığında görevli bir Er, kanuni izinli olarak bulunduğu Şırnak'ın Cizre İlçesinde, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri tarafından bıçaklanmıştır" olarak değiştirildi.

Yine daha önce olayla ilgili olarak tahkikat başlatan birim olarak Nusaybin Cumhuriyet Savcılığı'nı gösteren TSK, bunu Cizre Cumhuriyet Savcılığı olarak güncelledi. Asker'in hayati tehlikesinin bulunmadığı bilgisi de güncellemede yer aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bütçede \'denetimsizlik\' var

SONRAKİ HABER

Köleliğe karşı #direnişçi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa