01 Haziran 2011 11:21

Arap, Kürt, Türk halklarının birlikteliği

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak, gittiği her yerde binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılanıyor.Dedekorkut, Akkapı, Dağlıoğlu, Gülbahçesi ve Barbaros Mahallelerinde halk toplantılarına katılan Bozlak, Kürt, Türk ve Arap halklarının birlikteliğinin kendisini heyecanlandırdığını

Arap, Kürt, Türk halklarının birlikteliği
Paylaş

Dedekorkut, Akkapı, Dağlıoğlu, Gülbahçesi ve Barbaros Mahallelerinde halk toplantılarına katılan Bozlak, Kürt, Türk ve Arap halklarının birlikteliğinin kendisini heyecanlandırdığını belirterek “Artık halklar kendi kaderini eline alacak ve geleceğini kendi belirleyecek” diye konuştu.

HALKIN TEK ADRESİ BLOK

Gülbahçe Mahallesi’nde blok bileşenlerinden Emek Partisi (EMEP) tarafından düzenlene toplantıya katılan Bozlak, oluşturulan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun  Türkiye’de gerçek bir güç odağı oluşturacağını söyleyerek “Bu güç gelecekte kurulacak halk iktidarının önünü açacaktır” dedi.

Emek Partisi Seyhan İlçe Yöneticisi Miktad Alçınkaya ise düzen partilerinin sorunların çözümünden uzak politikaları ile Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun halkın tek seçeneği haline geldiğini belirtti. İşsizliğe ve yoksulluğa karşı, akan kardeş kanının durması için işçileri ve emekçileri  Blok etrafında birleşmeye çağıran Alçınkaya “Bu seçimde halk düzen partilerine gerekli cevabı verecektir” dedi.

Arap ve Kürt halkının yoğun yaşadığı Akkapı ve Barbaros Mahallelerinde yapılan toplantılara katılan Bozlak’ın, Barbaros Mahallesi’nde yaptığı gece toplantısı mitingine dönüştü.  Kendisine verilen destekten dolayı heyecanlandığını söyleyen Bozlak, “Bu basit bir seçmen kitlesi değil. Buna sadece biz Blok adayları sahip. Çünkü biz bir seçim hareketi değil bir halk hareketiyiz. Bu halk hareketi Mecliste sorunların çözümü için gücünü gösterecektir.” diye konuştu.  Konuşmasında Hopa’da yaşanan olaylara da değinen Bozlak, AKP’nin artık kendine karşı olan herkese zulüm etmeye başladığına dikkat çekerek  “AKP’ye  tepki gösteren bir emekli öğretmenimiz biber gazı ile öldürülüyor. Bu AKP’nin artık ne noktaya geldiğinin göstergesidir. Bu gidişatı durdurmak gereklidir. Kendisini eleştiren kim olursa olsun AKP bunu şiddetle durdurmaya çalışıyor” diye konuştu.

CHP’yi de eleştiren Bozlak, “39 yıl önce idam edilen gençlik önderlerimiz Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in idamına onay verenler, bugün CHP’ye akıl hocalığı yapıyor. Kılıçdaroğlu, Süleyman Demirel’in tavsiyeleri ile Mehmet Haberal’ı Sinan Aygün’ü aday gösteriyor. Kenan Evren’in temsilcisi Kamer Genç’i Dersim’den aday gösteriyor. Bu CHP’nin eskisinden hiçbir farkı yok.” dedi. Bozlak, “Başta Kürt sorunu olmak üzere, iş aş sorunumuzu, inanç sorunlarımızı, burada yaşayan Arap, Türk, Kürt, kardeşlerimizin ortak mücadelesi ile çözeceğiz.” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Barış için 40 yıl daha beklemeyeceğiz’

SONRAKİ HABER

Aydınlar: AKP 12 Eylül koşulları ile yönetiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...