01 Kasım 2013 10:22

Gökkan duvara karşı ölüm orucunda, Nusaybinliler sınırda

Nusaybin-Qamişlo arasındaki sınır hattında örülen "utanç duvarı"nın inşaatını protesto etmek amacıyla oturma eylemi ile birlikte ölüm orucuna başlayan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a destek için ilçe esnafı kepenk kapattı.

Gökkan duvara karşı ölüm orucunda, Nusaybinliler sınırda
Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Rojava'nın Qamişlo kenti arasındaki sınır hattında örülen "utanç duvarı"nın inşaatını protesto etmek amacıyla 3 gündür mayınlı alanda açlık grevi ile birlikte oturma eylemi başlatan, ardından da eylemini ölüm orucuna dönüştüren Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın eylemi devam ediyor. Gökkan'a destek için eylem yaptığı yerin yakınında toplanan yurttaşlar da alkış ve zılgıtlar eşliğinde "Bijî serok Apo", "Bijî berxwedana YPG", "Direne direne kazanacağız" ve "Nusaybin seninle gurur duyuyor" sloganlarını attı.

Gençler ise, def eşliğinde Kürtçe şarkı ve marşlar söyleyerek, Gökkan'a destek oldu. Zaman zaman volta attığı gözlenen Gökkan'ın yurttaşlar ile iletişime geçmesini engellemek amacıyla zırhlı araç ve çevik kuvvet polisleri ile barikat kurulduğu da görüldü. Gökkan'ın eylemine destek veren bazı yurttaşlar sınır hattının hemen karşısındaki bir binanın ikinci katına "Dîvarê şermê wê bîbe sembola dîjminahîya lî hemberî kurdan em rê nadin dîvarê şermê" pankartı astı.

Gökkan'a destek olmak için gecenin geç saatlerine kadar bekleyen yüzlerce yurttaş, gecenin ilerleyen saatlerinde dinlenmek için evlerine gitti. Sağlık görevlileri muayene amaçlı gece saat 01.30'da 2. Hudut Taburu Kenan Dağbaşı Kışlası'ndan Gökkan'ın bulunduğu yere gitti. Yaklaşık yarım saat Gökkan ile konuşan doktorlar, Gökkan'ı muayeneye ikna edemedi. Sabah saat 06.00'da Gökkan'ın yanına yeniden giden ve tansiyon ile kimi tetkikler yapan sağlık görevlileri Gökkan'ın sağlık durumunun iyi olmadığı ve bu nedenle bir an önce hastaneye yatırılması gerektiğini söyledikleri öğrenildi. Buna rağmen Gökkan'ın doktorların bu talebini kabul etmeyerek eylem alanını terk etmeyeceğini açıkladığı belirtildi.

Eylemini ölüm orucuna çeviren Gökkan'a destek amaçlı eczane ve fırınlar dışında ilçede bulunan tüm esnaflarda kepenk kapattı. Eyleme destek veren belediye çalışanlarının da iş bırakması sonucu sokaklarda çöplerin biriktiği görüldü. Öte yandan eyleme destek vermek amacıyla Qamişlo sınır hattına gelecek olan yurttaşların Gökkan ile iletişim kurmaması için Rojava'da bulunan sınır tellerinin üzerine yeşil renkte bezlerin asıldığı görüldü. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kanun namına döverim!

SONRAKİ HABER

\'İsrail-Türkiye bir oldu, Suriye\'yi vurdu\' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...