01 Kasım 2013 06:00

Sanki hiç olmamış gibi

Günlerdir sayfa sayfa Marmaray haberi yapıp dikkat çekici başlıklar ve tasarımları ile hükümetin projesine methiyeler dizen ‘yandaş medya’ Marmaray kazasını görmedi.

Sanki hiç olmamış gibi
Paylaş

Sabah, Takvim, Türkiye, Star gazeteleri sanki önceki gün Marmaray 4 kere arıza vermemiş ve aslında her şey yolundaymış gibi birinci sayfalarında haberleri yansıttı. Hatta durumu abartıp ‘aile keyfi’ başlığını kullanan, ya da Marmaray’a binmek için farklı illerden İstanbul’a gelenler olduğunu yazan bile oldu.

Takvim gazetesi, ‘Türkiye’ başlığını kullanarak, bir çok insanın tren ile tur attığına vurgu yaptı. Başlığın altında da “Marmaray açıldı merak yarışı başladı. İlk günden trenler dolup taştı. Farklı illerden tur düzenleyen, taksi tutup gelen, imdat frenini çeken bile çıktı” dedi.

Haberin içeriği daha da dikkat çekici; emeklilerin, ev kadınlarının işi gücü bırakıp Marmaray’a geldiğini yazdı gazete. Trene binenin inmediğini, saatlerce de gidip geldiğini anlattı. Gazete, hükümet propagandası yapabilmek için canla başla çalıştı. Birinci sayfada arızalara, aksiliklere ise tek kelime yer vermedi.

Hiçbir sıkıntı yaşanmamış gibi haber yapan bir diğer gazete ise Sabah oldu. Gazete “Marmaray’da aile keyfi” başlığını kullandı ve ilk gün 7’den 70’e binlerce kişinin Marmaray’a akın ettiğini söyledi.  Star gazetesi de “Tam sayfa Marmaray” haberi ile dünya basınından örneklere yer verdi. Türkiye, “Marmaray’da merak izdihamı” başlığıyla asrın projesini merak edenlerin akın akın Marmaray’a gittiğini yazdı. Aksamaları da işte bu meraklı vatandaşa bağladı gazete. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Star’ın Ege Temsilcisine hemşireye hakaret cezası

SONRAKİ HABER

Yaşar Atan’a öykü ödülü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...