31 Ekim 2013 15:36

ODTÜ’lü hocalar öğrencilere sahip çıktı

Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi, ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği, ODTÜ Mezunları Derneği, bugün “Kampüste ve sokakta polis şiddetine son. Öğrencime dokunma!” sloganıyla bir basın açıklaması yaptı.

ODTÜ’lü hocalar öğrencilere sahip çıktı
Paylaş

Eğitim Sen  Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi, ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği, ODTÜ Mezunları Derneği, bugün “Kampüste ve sokakta polis şiddetine son. Öğrencime dokunma!” sloganıyla bir basın açıklaması yaptı. 

Hacettepe Üniversitesi  İktisat Bölümünden Prof. Dr. Hakan Mıhçı, polis şiddetinin her geçen gün sınır tanımadan arttığını belirtti. 26 Ekim’de Rektörlüğün tüm itirazlarına rağmen polisin üniversiteye girmesine tepki gösteren Mıhçı, polisin Yener Çıracı isimli öğrenciyi dipçikle darp ettikten sonra ateşe atarak ciddi şekilde yaralanmasına sebep olduğunu hatırlattı. Altı saat boyunca süren müdahale sonucunda yurtlar bölgesine yüzlerce gaz ve ses bombası atıldığını ifade eden Mıhçı, polisin üniversiteye girmesinin de yolunun yapıldığını dile getirdi. Mıhçı, “ Ali İsmail’i, Abdullah’ı, Mehmet’i, Ahmet’i ve Ethem’i aldılar. Verecek başka canımız yok. Öğrencilerimizi ve halkın çocuklarını hedef alan polis şiddetine sessiz kalmayacağız, izin vermeyeceğiz” dedi.

Eğitim Sen Genel Merkez Yöneticisi Betül Korkut, “Başbakan polisi yazdığı destandan ötürü ödüllendirecek, biz de yaşam alanlarımıza, doğaya, bilime ve bilim ahlakına sahip çıkarak direneceğiz” dedi.

Ortadoğu Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Prof. Ali Gökmen, polisin gösterdiği şiddet yüzünden öğrencilerin ve özellikle sağlık sorunu olan akademisyenlerin yaşamının tehdit altında olduğuna dikkat çekti. Bu durumun kabul edilemeyeceğini söyleyen Gökmen, polisin ve devletin demokratik hakkını kullanan öğrencilere saygıyla yaklaşması gerektiğinin altını çizdi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bu demokraside haberler suç unsuru

SONRAKİ HABER

Ğadîr Humm için yasa teklifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...