01 Haziran 2011 11:07

Eğitimde kriz bitmiyor

Eğitim sistemimiz her yönü ile sınava odaklandı. SBS sınavlarına çocuklarımız 4.,5. sınıflardan başlıyorlar hazırlanmaya.Danıştayın kaldırılmasını istediği SBS sınavları bu yıl 7. ve 8. sınıflar için Haziran’ın 4’ünde ve 5’inde yapılacak. Çocuklarımız 3-4 yıllık hazırlıklarını bu sınavlarda göstere

Eğitimde  kriz bitmiyor
Paylaş
ORHAN YÜCE

Eğitim sistemimiz her yönü ile sınava odaklandı. SBS sınavlarına çocuklarımız 4.,5. sınıflardan başlıyorlar hazırlanmaya.
Danıştayın kaldırılmasını istediği SBS sınavları bu yıl 7. ve 8. sınıflar için Haziran’ın 4’ünde ve 5’inde yapılacak. Çocuklarımız 3-4 yıllık hazırlıklarını bu sınavlarda gösterecekler. Artık bu sınavlar çocuklarımızın geleceğini belirler duruma geldi. Bu sınavlarla çocuklarımız, hangi liseye ve arkasından hangi üniversiteye gideceklerini belirleyecekler.
Bu kadar önemli bir sınavın yapılacağı gün, İzmir Çiğli’den kalkan jetler havada dans edecekler. Jet sesleri içerisinde çocuklarımız sınava motive olacaklar. Bu mümkün mü? Hangi yetkili bunun normal olduğunu söyleyebilir. İzmir Valisi gösterinin ertelenmesinin mümkün olmadığını ve çok önceden planlandığını belirti-yor. Çözüm için Çiğli’de sınava girecek çocukların sınav yerinin değiştirileceğini söylüyor.
Sayın Vali SBS de çok önceden belirlendi ve çocuklarımız uzun bir dönemdir buna hazırlanıyorlar.
Devletin kurumları arasında organize olmayınca, kabak çocuklarımızın başına patlıyor. Ceremeyi biz veliler çeki-yoruz.
Böyle bir uygulamaya derhal çözüm bulunmalıdır. Hava gösterisi sınav saatleri dışına alınmalıdır. Sınav yerinin değiştirilmesi sorunu çözmez, çünkü jetlerin gürültüsü tüm İzmir’i etki-ler. Gösterilerin 2-3 saat geç başlamasından bir şey olmaz.
 Çocuklarımızın bu gürültü içerisinde sınava girmesi çok fazla olumsuzluk yaratır. Sorumlusu da vali bey olur.
Ayrıca şunu da dikkate olmak gerekiyor. Sesli seçim çalışmalarının sınav saatlerinde durdurulması için de gerekli önlem alınmalıdır.  

*ÖVDER Şube Başkanı

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’da gösteriler yaygınlaşıyor

SONRAKİ HABER

Parsellerde seçimin nabzı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa