31 Ekim 2013 14:46

Feniş işçileri: TÜSİAD hırsızları koruyor

Feniş patronu Sedat Aloğlu’nun iflasını açıklayarak üretimi durdurmasının ardından işyerini işgal eden Feniş işçileri, TÜSİAD’ın İstanbul Taksim’de bulunan binası önünde açıklama yaparak emeklerini çalan Aloğlu’nu koruyan TÜSİAD’ın da sorumlu olduğunu dile getirdi.

Feniş işçileri: TÜSİAD hırsızları koruyor
Paylaş

Feniş Alüminyum Fabrikası Patronu Sedat Aloğlu’nun iflas ettiğini açıklayarak üretimi durdurmasının ardından işyerini işgal eden Feniş işçilerinin direnişi 53. gününde. Ücret alacakları ve kıdem tazminatları için direnişte olan Feniş işçileri TÜSİAD’ın İstanbul Taksim’de bulunan binası önünde açıklama yaparak emeklerini çalan Aloğlu’nu koruyan  TÜSİAD’ın da sorumlu olduğunu dile getirdi.

2 saat boyunca TÜSİAD binası önünde bekleyen işçiler, sloganlarla, türkülerle seslerini duyurmaya çalıştı. 2 saat sonunda yapılan açıklamayı Gebze Çelik-İş  Şube Sekreteri ve Feniş çalışanı Fırat Güneş okudu. 2001 yılından beri krizi bahane edip maaşlarını geciktiren patronun daha sonra da üretimi durdurarak iş akitlerini feshettiğini belirterek; “İşçi arkadaşlarımız 3 maaşı, memur arkadaşlarımızın 8 maaşları gasbedilmiştir. Biz işçiler 53 gündür fabrikamızda direnişteyiz. 3 maaşımız, tazminatlarımız ve ihbarlarımız gasbedildi” dedi.

YAŞANANLARDAN TÜSİAD DA SORUMLU

Haklarını gasbeden Sedat Aloğlu’nun patronlar kulübü TÜSİAD’ın üyesi olduğunun altını çizen Güneş, “Emeğimizi çalan, işçilerin maaşlarını ve tazminatlarını vermeden sokağa atan patron Aloğlu kadar onu koruyan, olanlara sesini çıkarmayan TÜSİAD da sorumludur. Biz emeğimizi ve alın terimizi bu asalaklara yedirmeyeceğiz, hakkımızı alana kadar sokaklarda eylemde olacağız. Bugün bizlerin emeğini çalan üylerine sesini çıkarmayarak onu koruyan sermaye örgütü TÜSİAD ve onun yaslarını uygulayan devlet de bu yaşananların bir parçasıdır. Emeği çalan hırsızlar hâlâ sokakta serbestçe dolaşırken, bizler hakkı gasbedilen işçiler ise mücadele ettiğimiz için suçlu ilan ediliyoruz” dedi. Sokakları yine ısıtacaklarını söyleyen Güneş, “Bu sömürü baronlarının uykularını kaçırmaya devam edeğiz, son sözü biz direnenler söyleyeceğiz” diyerek açıklamayı sonlandırdı. Açıklama sonrası TÜSİAD binası önünde üzerinde Sedat Aloğlu yazılı olan maketi yakan işçiler araçlarına doğru yürüyerek eylemlerini sonlandırdılar. (İstanbul/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

Fransız öğretim elemanları grevde

SONRAKİ HABER

Hacettepe işçisi insanca çalışmak istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa