31 Ekim 2013 13:24

Bu kantinde boykot var!

DEÜ Hukuk öğrencileri yüksek olan kantin ücretlerinin düşürülmesi için boykot başlattı.

Bu kantinde boykot var!
Paylaş

Metehan Ud

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyan öğrenciler başta çay fiyatları olmak üzere kantin fiyatlarının yüksekliğinden dolayı kantin boykotu kararı aldı. Öğrencilerin en çok tükettiği çayın kampüs içerisinde bütün kantinlerde 50 kuruşken, Hukuk kantininde 75 kuruşa satılmasından rahatsız olan öğrenciler son çareyi boykotta buldu.

Öğrencilerin yüksek ücret dışında diğer bir sıkıntısı da dışarıdan alınan yiyeceklerin kantin masalarında yenmesine, kantin sahipleri tarafından müdahale edilmesi.  Bundan dolayı sürekli kantin sahipleri ile sıkıntı yaşayan öğrenciler bu durumun da düzeltilmesini istiyor.

BOYKOTA YOĞUN İLGİ

Kantin camlarına “Bu kantinde boykot var” yazısını yapıştırarak boykotu başlatan öğrenciler yanlarında getirdikleri semaverlerle demledikleri çayları, kahveleri ve yiyecekleri arkadaşları ile paylaştılar. Yoğun ilginin olduğu masada öğrenciler bir taraftan Hukuk Fakültesi Dekanlığına verilmek üzere yüzlerce imza topladı. Kantin sahipleri de daha boykot başlamadan çay hariç birçok üründe fiyat indirimine gitmek zorunda kaldı.

Kantin boykotunda konuştuğumuz 1. sınıf öğrencilerinden Ozan Alpmen düşüncülerini şu şekilde paylaştı “Uzun yıllar verdiğimiz emeğin sonucu kazandığımız üniversitelerde hiçbir alanda alınan kararlara etki edemiyor, özne olarak kabul edilmiyoruz. En önemli yaşam alanlarımızdan biri olan kantinler rant alanına çevriliyor ve fiyatların belirlenmesinde sınırsız keyfilik uygulanıyor. Hukuk Fakültesi kantini bunun en güzel örneği” dedi.


FİYATLAR DÜŞENE KADAR BOYKOT!

Doğan Kıran (1. Sınıf): “Burası öğrencilerin çalışıp puanla kazandıkları bir yer, zengin oldukları için geldikleri bir yer değil. Okul kantinindeki fiyatların öğrencilerle belirlenmesi gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Fiyatların herkesin erişebileceği düzeye gelen kalana kadar boykotumuzu devam ettirmek istiyoruz." (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Başörtüsü Meclise ‘kazasız’ girdi

SONRAKİ HABER

BDP Grubu HDP’ye geçecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa