31 Ekim 2013 11:39

8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı başladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Ekonomi Bakanlığı'nca düzenlenen 8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı başladı.

8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı başladı
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Ekonomi Bakanlığı'nca düzenlenen 8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı başladı. Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'ndeki toplantıya, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim'in de yer aldığı çok sayıda yabancı konuk ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan katıldı.

Erdoğan konuşmasında, "Türkiye ekonomisi büyümesini sürdürüyor. İstikrar odaklı politikalar sonucunda Türkiye tercih edilen merkez haline gelmiştir" dedi.

Konuşmasında seçim sürelerine de değinen Erdoğan, "Türkiye'de çok sık seçim yapılırdı. Biz 11 yıl boyunca seçim ekonomisine asla müsaade etmedik. 5 ay sonra seçim var. Biz yine aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Seçimlerin zamanında yapılmasına azami özen gösterdik. 11 yıl öncesine kadar ülkemizde çok partili siyasal hayatta ortalama seçim dönemi 16 aydı. Biz geldikten sonra ilan edilen süre ne ise biz o sürede seçim yapıyoruz. Genel seçimler 4 yılda yerel seçimler 5 yılda bir ülkemizde yapılıyor. Bize sorarlar 'erken seçim var mı?' Hayır. Zararımıza da olsa hayır" dedi.

Türkiye'in artık ekonomik açıdan güvenli bir liman olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Merkez Bankası'na sürekli para bastırılırdı. 1'in yanında 6 tane sıfır vardı. Göreve geldiğimizde paramızın değeri kalmamıştı. Göreve geldik bu sıfırları attık. Mali disiplin yoktu. Bunu sağladık. Toplumdaki gecici rahatlamalardan sonra biz kalıcı rahatlamayı sağladık. Gerek ulusal gerek ulusalarası sektör türkiye'nin güvenli bir liman olduğunu biliyor" diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Dış ticaret açığı arttı

SONRAKİ HABER

\'Göç çölü\' göçmen işçilere mezar oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...