01 Haziran 2011 10:52

Suriye’de 30 çocuk öldürüldü

BİRLEŞMİŞ Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Suriye’de Devlet Başkanı Beşşar Esad karşıtı gösterilerde 30 çocuğun öldürüldüğünü duyurdu.UNİCEF’ten yapılan yazılı açıklamada, çok sayıda Suriyeli çocuğun yaralandığı, tutuklandığı, yerlerinden edildiği, işkence gördü

Suriye’de 30 çocuk öldürüldü
Paylaş

BİRLEŞMİŞ Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Suriye’de Devlet Başkanı Beşşar Esad karşıtı gösterilerde 30 çocuğun öldürüldüğünü duyurdu.

UNİCEF’ten yapılan yazılı açıklamada, çok sayıda Suriyeli çocuğun yaralandığı, tutuklandığı, yerlerinden edildiği, işkence gördüğü hatta öldürüldüğüne ilişkin sayısız bilgi bulunduğu belirtilerek, ‘‘Her ne kadar UNICEF bu olayların kesin koşullarını ayrıntılı biçimde doğrulayamasa da keyfi olarak çocukların tutuklandığı, işkence ya da kötü muamele gördüğü ve bazı durumlarda da öldüğüne ilişkin video kayıtlarından endişe duymaktayız’‘ denildi.

Suriye hükümetinden bu bilgileri ayrıntılı biçimde soruşturması istenen açıklamada, UNİCEF, bu suçları işleyenlerin kimliklerinin saptanması ve adalete teslim edilmeleri için gerekenin yapılmasını talep etti.

Suriye’de cumartesi günü demokrasi yanlıları sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta 13 yaşında işkenceyle öldürüldüğü belirtilen Hamza El Hatib için bir sayfa hazırlamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çin’de madeni su bastı

SONRAKİ HABER

Yunanistan’da gösteriler yaygınlaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa