31 Ekim 2013 10:32

İkiz kuleler Rockets’ı taşıdı

Dwight Howard, Houston Rockets'la çıktığı ilk maçta 26 ribaunt ekledi. 14 ribauntla oynayan Ömer Aşık da ona eşlik etti. Rockets, Bobcats'i 96-83 yendi.

İkiz kuleler Rockets’ı taşıdı
Paylaş

Houston Rockets, ikiz kulelere yabancı değil. 80’lerde Ralph Samson ve Hakeem Olajuwon’lu kadro 1986’da NBA finaline çıkmayı başarmış ancak Boston Celtics’e diş geçirememişti. Dwight Howard’ın kente gelmesiyle Kevin McHale, Ömer Aşık’tan da vazgeçemedi ve “Yapamaz” denileni yapmaya girişti. Ligin ilk maçında 2.11’lik Dwight Howard ile 2.13’lük Ömer Aşık ilk beşte sahaya çıktı. Howard’ın 17 sayı 26 ribaunt, Ömer Aşık’ın 14 ribaunt 2 blokla tamamladığı Charlotte Bobcats maçını Rockets, 96-83 kazanmayı başardı.

Sezona, Chicago Bulls galibiyetiyle başlayan Miami Heat ise, ligin en zayıf takımlarından biri olarak gösterilen Philadelphia 76’ers deplasmanında 114-110 kaybetti. Maça 19-0’lık seriyle başlayan Sixers, avantajını kaybetse de son periyotta geri döndü ve sahadan galip ayrıldı. Sixers’ta çaylak Michael Carter-Williams, 22 sayı 7 ribaunt 12 asist 9 top çalmalık performansıyla quadruple-double’a göz kırptı.

Yaptığı transferler sonrası performansı merakla beklenen takımlarından Brooklyn Nets ise ilk maçında Cleveland Cavaliers’a deplasmanda 98-94 yenildi.
Gecenin en skorer ismiyse son 3 sezonun sayı kralı Kevin Durant oldu. Utah Jazz deplasmanında takımını 101-98’lik galibiyete taşıyan Durant, 42 sayısının 22’sini serbest atış çizgisinden buldu. (SPOR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kağıt toplayıcılarının deposunda çıkan yangın korkuttu

SONRAKİ HABER

Suriye kimyasal silah kapasitesini imha etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...