01 Haziran 2011 10:45

Dicle on bin kişiye mektupla seslendi

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun tutuklu bulunan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Hatip Dicle için Lice’de düzenlenen mitinge 10 bin kişi katıldı. Mitinge cezaevinden mektup gönderen Dicle, AKP’yi sandığa gömme çağrısı yaptı.Miting öncesi Lice Belediyesi tarafından yaptırılan Ceylan Önkol Pa

Dicle on bin kişiye mektupla seslendi
Paylaş

Miting öncesi Lice Belediyesi tarafından yaptırılan Ceylan Önkol Parkı’nın açılışı yapıldı. Açılışın ardından binlerce kişi mitingin yapılacağı Newroz Alanı’na yürüdü. Burada Dicle’nin cezaevinden gönderdiği mesajı, DÖKH Aktivisti Zübeyde Zümrüt okudu. “Lice’nin onurlu, direngen insanları” sözleriyle başlayan mektup şöyle devam etti; “12 Haziran seçiminin geçmiştekilerden çok önemli bir farkı var. Özgürlük hareketi bu seçime diğer Kürt siyasal partileri ve Türkiye’nin demokrasi güçleriyle kalıcı bir ittifakı inşa ederek giriyor. Herkesin, köylere ve en ücra mezralara kadar, tüm insanlarımıza bu seçimin önemini anlatması ve Bloka destek için ikna etmesi, halkımızın özgür ve aydınlık geleceği için yüksek değerdedir.”

Dicle’nin mektubunun okunmasının ardından konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, AKP’nin Kürtlerin uzattığı barış elini havada bıraktığını belirterek, “AKP Hükümeti İstanbul’a, Bursa’ya yol, su, elektrik götürüyor, Diyarbakır’a Lice’ye genç cenazeleri ve heronlar gönderiyor” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan hedef gösterdi, polis bastı

SONRAKİ HABER

Mladiç Lahey’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa