30 Ekim 2013 17:43

Kadın tutukluların koşulları zorlaşıyor

BDP İstanbul İl Eş Başkanı Arife Çınar, Muş E Tipi Kapalı Cezaevindeki baskı ve hak ihlallerini protesto eden kadın tutukluların başlattığı isyana ve ardından yapılan müdahaleye tepki gösterdi.

Kadın tutukluların koşulları zorlaşıyor
Paylaş

BDP İstanbul İl Eş Başkanı Arife Çınar, Muş E Tipi Kapalı Cezaevindeki baskı ve hak ihlallerini protesto eden kadın tutukluların başlattığı isyana ve ardından yapılan müdahaleye tepki gösterdi.

BDP İstanbul İl Kadın Meclisi, BDP İstanbul İl Örgütünde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya BDP İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Semra Demir ve BDP İstanbul İl Eş Başkanı Arife Çınar katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan BDP İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Semra Demir, Muş E Tipi Cezaevinde kadın tutuklulara yönelik baskı ve hak ihlallerini ve kadınların baskılara karşı başlattığı isyanın ardından yapılan müdahaleyi kınadıklarını söyledi. Demir, “Adalet Bakanlığı ve Hükümetin cezaevi koşullarını iyileştirme politikaları olmadığı gibi aksine cezaevindeki tutsakların yaşam koşullarını zorlaştıran yaklaşımları söz konusu” dedi.

NÖBETLEŞE UYUYORLAR

Muş Cezaevinde uygulanan hak ihlalleri ve baskı politikalarını protesto eden kadın tutukluların eylemlerini isyan olarak nitelendiren Demir; “Cezaevindeki koşullar defalarca gündeme getirildiği halde koşullar gittikçe zorlaşmaktadır. Birçok cezaevinde tutsaklar nöbetleşe uyumak zorunda bırakılıyor. Muş Cezaevi Müdürü, kadınların elinde bulundurdukları kitapları ‘ideolojik’ olduğu gerekçesiyle topladığını açıkladı” dedi. Cezaevi Müdürünün samimi olmadığını ifade eden Demir; “Zaten arkadaşlarımız demokratik siyaset yapmak istedikleri için devlet tarafından tutulmaktadır” şeklinde konuştu.

‘SİSTEM KADINLARDAN KORKUYOR’

Demir’in ardından konuşan BDP İstanbul İl Eş Başkanı Arife Çınar ise, 1980’li yıllarda Diyarbakır Cezaevinde tutuklulara uygulanan politikalara dikkat çekerek, bu tür politikaların cezaevlerinde bugün tekrardan hayata geçirilmeye çalışıldığını söyledi. Sistemin, bugün karşısında en net duruşu sergileyen kadınları hedef aldığına dikkat çeken Çınar, “Politik ve örgütlü mücadelemiz ile kadın tutukluların yanında olacağız” dedi. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Gazetecilerin Marmaray\'a girişine engel!

SONRAKİ HABER

Kadınlar polis tacizini protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...