30 Ekim 2013 16:42

YNK'den Barzani'ye Müslim tepkisi

Federal Kürdistan Bölgesi sınırının PYD Eş Başkanı Salih Müslim’e kapatılmasına gelen tepkiler üzerine bir açıklama yapan KDP, kararı kendilerinin almadığını savundu. Hükümet ortağı YNK de sınırın kapatılması kararından haberdar olmadığını belirtti.

YNK\'den Barzani\'ye Müslim tepkisi
Paylaş

Federal Kürdistan Bölgesi sınırının PYD Eş Başkanı Salih Müslim’e kapatılmasına gelen tepkiler üzerine bir açıklama yapan KDP, kararı kendilerinin almadığını savundu. Hükümet ortağı YNK de sınırın kapatılması kararından haberdar olmadığını belirtti.

KDP’nin İnternet sayfasında bir açıklama yayınlayan KDP Sözcüsü Ceifer Eminki, “Sınır KDP değil hükümet tarafından yürütülüyor” dedi. Salih Müslim’in ‘sebepsiz’ bir şekilde KDP’yi hedef aldığını savunan Eminki, “KDP Kürt güçleriyle dostluk ve iş birliğini sürdürecek, buna karşı çıkanlar ise kırılmakla karşı karşıya kalacak” dedi.

Hükümet ortağı olan YNK de sınır kapısının kapatılması ile ilgileri olmadığını belirterek, uygulamaya tepki gösterdi. YNK Merkez Kurul Sekreteri Adıl Murad “KDP yöneticilerinin Suriye’deki Kürt halkımızın militanlarına karşı bu meşru olmayan kararı, Suriye’deki Kürt kurtuluş hareketini boğmak ve yok etmek isteyen Türkiye siyasetine hizmet ediyor” dedi.
PYD Eş Başkanı Salih Müslim, çatışmalarda hayatını kaybeden oğlunun taziyelerini kabul etmek için gittiği Batı Kürdistan’dan, Avrupa’ya dönmek isterken Federal Kürdistan Bölgesi sınır kapısından geri çevrilmişti. PYD Eş Başkanı, 27 Ekim günü Almanya’da katıldığı bir panelde, “Engellenme kararım KDP merkezinde alındı. Fakat onların söylediği gibi Ankara, Tahran, Şam ve Bağdat üzerinden değil, Kürt halkının öz iradesiyle yurt dışına çıktım” demişti.

PÇDK TEMSİLCİLİĞİ DE KAPATILDI

Bu yıl ilk kez Federal Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerine katılan Kürdistan Demokratik Çözüm Partisinin (PÇDK) Zaxo temsilciliği KDP tarafından kapatıldı. Edinilen bilgilere göre 28 Ekim Pazartesi günü polis ve asayiş güçleri PÇDK temsilciliğini kapattı ve parti levhasını söktü. PÇDK’nin Behdinan Bölgesi sorumlularından Derya Xelil Emhed, “Polisler partimizin Zaxo merkezine baskın yaptı. Üyelerimize karşı büyük bir saygısızlık yaptılar. Üyelerimize, merkezi 24 saat içerisinde kapatmaları gerektiği söylendi” dedi. Diğer tüm partiler gibi, Eylül ayındaki seçimler öncesi Zaxo’da temsilcilik açtıklarını ifade eden Ehmed,  kapatmadan KDP’yi sorumlu tutarak, “Aldıkları bu kararın bizim açımızdan meşruiyeti yoktur” dedi. Federal Kürdistan Bölgesi hükümeti, konu hakkında hiçbir açıklamada bulunmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adalet Bakanına Ahmet Kaya soruları

SONRAKİ HABER

İnönü Üni.\'den ODTÜ\'ye selam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa