30 Ekim 2013 15:56

Arjen Arî mezarı başında anıldı

Kürt Şair Arjen Arî ölümünün birinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Arjen Arî mezarı başında anıldı
Paylaş

Kürt Şair Arjen Arî ölümünün birinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Diyarbakır Yeniköy mezarlığında yapılan anmada Arî’nin mezarına dostları tarafından karanfiller bırakıldı. Anmada Kürtçe yapılan konuşmalarda Arjen Arî’nin Kürtçeye yaptığı katkılara vurgu yapıldı.

Çağdaş Kürt şiirinin temsilcilerinden Arjen Arî mezarı başında anıldı. Yeniköy mezarlığında yapılan anmaya Arî’nin ailesi ve yazar arkadaşları katıldı. Anma töreninde konuşan Kürt Yazarlar Derneği Eş Başkanı Mehmet Yılmaz, Arî’nin önemli eserler bıraktığını belirterek, “Biz bu gün O’na karanfil getirdik. Biz Kürtler bir birimizin değerini bilirsek, değerlerimizi unutmazsak o zaman başarılı oluruz” dedi. Kürt Yazarlar Derneği Yöneticisi Netice Altun da Zazaca yaptığı konuşmada Arjen Arî’nin Kürt edebiyatının kahramanı olduğunu dile getirdi.
Kürt Pen Diyarbakır Şube Başkanı Şeyhmus Sefer ise Kürt edebiyatçılarının eserleriyle milyonların gönlünde yer tuttuğunu söyledi. Arjen Arî’yi çok özlediklerini belirten Sefer, “O modern Kürt edebiyatına şiiriyle çok şey katıyordu. Kürt edebiyatı için bir semboldü. Kaybı yeni nesil içinde büyük acı oldu” dedi. Arjen Arî’nin oğlu Behzat Arî ise babası için yazdığı bir şiiri okudu.

Yapılan konuşmaların ve okunan şiirlerin ardından Arî’nin mezarına karanfiller bırakıldı. (Diyarbakır/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

TCDD\'den arıza açıklaması: Sürekli git-gel yapmayın!

SONRAKİ HABER

\'AKP\'nin mağdur edebiyatı yapmasına izin vermeyeceğiz\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...