30 Ekim 2013 13:49

Kürkçü taburcu edildi

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP Kongresi'nde rahatsızlanması sonrası tedavi altına alındığı Ankara Özel Güven Hastanesi'nden taburcu edildi.

Kürkçü taburcu edildi
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, iki gün süren tedavinin ardından taburcu oldu. Hastane çıkışında HDP’nin diğer  Eş Başkanı Sebahat Tuncel ile beraber basın açıklaması yapan Kürkçü, sağlığına tamamen kavuşmuş olarak görevinin başına döndüğünü söyledi. Rahatsızlığı sırasında gerek kendisini arayarak gerekse ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkürlerini ileten Kürkçü, oldukça sağlıklı bir görüntü verdi. HDP kongresini de değerlendiren Kürkçü, kongrelerinin görkemli geçtiğini belirterek umutlarının ötesinde bir "bileşim ve kıvam" yakaladıklarını anlattı. Kürkçü, “Hafta sonu parti meclisi toplantımız var. Kurullarımız oluşturuluyor. Görev dağılımı yaparak uzun yürüyüşümüze başlıyoruz” dedi. Bir soru üzerine BDP’nin HDP bileşenlerinden biri olduğunu hatırlatan Kürkçü, “BDP kendi bayrağı ile seçime girmediği her yerde HDP başarısı için çalışacaktır. Dayanışmamız tam ve mükemmeldir” diye konuştu.

‘TREN İLERLEDİKÇE BİNMEK İSTEYEN OLACAKTIR’

Yalçın Akdoğan'ın HDP ilgili olarak oldukça ağır ifadelerin bulunduğu köşe yazısı hakkındaki düşüncesinin sorulması üzerine Kürkçü, “Başbakan gibi biz her yazarla atışmıyoruz, gereken zeminlerde gereken yanıtlar verilir. Önemli olan HDP’nin kendi ilerlemesidir” diyerek yanıt verdi. Kürkçü, HDP’ye yeni katılımların olup olmayacağına ilişkin soru üzerine de “Herkese açığız. Bizim programımızı kabul eden herkesle aynı katarda yolculuk yaparız” dedi. Bu konuda hiç kimseye görüşmediklerini, kimseyi partisinden ayartma düşüncelerinin olmadığını kaydeden Kürkçü, "Tren ilerlediğinde binmek isteyenler elbette olacaktır. Bizim kapımız açık” dedi.  MHP dışında kendisine tüm siyasi hareketlerin geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ifade eden Kürkçü, bunun Türkiye’nin siyasi iklimini göstermesi bakımından olağan bulduğunu söyledi.

‘ZAMANIMIZ AZ, ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREK’

HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel ise, HDP Kongresi sonrasında yapılan eleştiriler ve tartışmaları "kamuoyununun HDP'den beklenti içerisinde olmasının ifadesi" olarak değerlendirdi. “Şimdi bu beklentiye cevap olma zamanıdır” diyen Tuncel, Kürkçü ile beraber hemen çalışmaya başlayacaklarını ifade etti. Tuncel, bir çok siyasi partiye göre zaman açısından dezavantajlı olarak yerel seçim çalışmalarına başlayacaklarını vurgulayarak, “Özellikle yerel seçim çalışmalarına yeni başlıyoruz o yüzden hızlı bir çalışmanın içerisine girmemiz lazım” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

\'Tarih yazdık\' diyen medya arızayı görünce sus pus

SONRAKİ HABER

Sular kesildi, Ankaray durdu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...