23 Şubat 2011 22:10

99 yıl kimliksiz yaşadı

URFA’da 99 yıl boyunca kimliksiz yaşayan Halil Ötünç adındaki yurttaş, yaşamını yitirdi. Kimliği olmadığı için mezar yeri verilmeyen Ötünce, ailesinin “cenazeyi morgdan almayız” demesi üzerine Harran Kapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.Urfa Eyyübiye Mahallesi’nde önceki gece yaşamını yitiren Hal

99 yıl kimliksiz yaşadı
Paylaş

Urfa Eyyübiye Mahallesi’nde önceki gece yaşamını yitiren Halil Ötünç’ün 99 yıldır kimliksiz yaşadığı ortaya çıktı. 1912 yılında Urfa’nın Suruç İlçesi Qere Köyü’nde doğan Arap asıllı Ötünç’ün Osmanlı vatandaşlığından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmediği öğrenildi. Ötünç’ün cenazesini, toprağa vermek üzere Harran Kapı Mezarlığı’na müracaat eden aileye, mezarlık yetkilileri kimliksiz 1 kişiye yer tahsis edemeyeceklerini belirtti. Urfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda kalan cenaze, ailenin “mezarlıkta yer vermezseniz, cenazeyi almayız” ısrarı üzerine hastane morgundan alınıp, Harran Kapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Abisinin yaşadıklarına ilişkin konuşan Bekir Ötünç, kardeşinin askere gitmemek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmediğini belirtti. Eski dönemde askere gidenlerin geri dönemediğini ifade eden Ötünç, “Eskiden devlet sadece asker olarak vardı. Herkes devletten korkardı. Devlet sadece bizi askere götürmek için köylerimize gelirdi. Götürdüğü kişilerde çok nadir olarak geri dönerdi. Abim de korktuğu için kendini hiç kaydettirmedi. Askere gitmedi ama bir kimliği de olmadı” dedi. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ellerinde taşlarla kapıları tekmelediler!

SONRAKİ HABER

Balıkçılar Kızılırmak’ta yerlerini aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...