30 Ekim 2013 06:00

Engellinin rapor çilesi

Manisa’ya bağlı Kışla köyünde yaşayan zihinsel ve bedensel engelli 34 yaşındaki Ayşe Uslu, engelli raporu alabilmek için üç hastane gezdi.

Engellinin rapor çilesi
Paylaş

Engelli raporu almak için 3 hastane gezen Ayşe Uslu’nun ağabeyi Halil İbrahim Uslu, hastane hastane dolaştırılmalarına tepki gösterdi. 3 yaşında geçirdiği ateşli hastalık sonucu hem zihinsel hem de bedensel engelli olan Ayşe Uslu’ya yıllardır bakan kardeşleri, engelli maaşı ve evde bakım parasından yararlanmak için rapor almak istedi. Geçen yıl kasım ayında Manisa Devlet Hastanesine başvurduklarını belirten ağabey Halil İbrahim Uslu şunları anlattı: “Burada, pek çok testten geçirildi. Buradan verilen sağlık kurulu raporunda, ‘Özür puanı gerektirecek psikiyatrik bozukluk saptanmadığı’ görüşüne yer verilip, kardeşimin bir eğitim hastanesinin sağlık kurulunca değerlendirilmesi gerektiği söylendi” Maddi sıkıntı nedeniyle, hem de kardeşini sırtında taşımak zorunda olduğu için başka hastaneye gidemediklerini belirten Uslu, “Ancak daha sonra durumu Manisa Bedensel Engelliler Derneğine bildirdik. Onların desteğiyle kardeşimi bu defa Merkez Efendi Devlet Hastanesine götürdük. Ortopedi, beyin cerrahi, fizik, nöroloji alanlarında yüzde 80 gibi engel oranıyla karşılaşıldı. Ardından Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden de ayrıca rapor istendi. Bunun üzerine burada kardeşim heyete girdi. Şimdi heyet raporunu bekliyoruz” dedi. 60 kilo ağırlığındaki kardeşini rapor için sırtında hastane hastane taşımak zorunda kaldığı için zorluk çektiklerini belirten Halil İbrahim Uslu, bir an önce bu çilenin sona erdirilmesini istedi.


‘PROSEDÜR HATASIYMIŞ’

Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Murat Dalkıran, engelli Uslu’nun hastane hastane dolaştırılmasıyla ilgili olarak bir prosedür hatası olduğunu iddia etti. Dalkıran, “Merkez Efendi Devlet Hastanesinin verdiği raporu Manisa Devlet Hastanesi de verme yetkisine sahiptir. Bu konuyla ilgili gereken yapılacaktır” diye konuştu.


‘TEK HASTANE BU RAPORU VEREBİLİR'

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız da, Uslu ailesinin engelli raporu almak için ilk olarak başvurduğu Manisa Devlet Hastanesinin bu raporu verme yetkisine sahip olduğunu belirtti. Başkan Yıldız, “Merkez Efendi Devlet Hastanesi bu raporu verebiliyorsa, Manisa Devlet Hastanesi de bu raporu verebilirdi. Rapor için başvuran kişinin engelli olduğunu görmemek için kör olmak lazım. Tek hastanede bu rapor kolaylıkla verilebilir” dedi. (MANİSA)

ÖNCEKİ HABER

Ev yıkanlara verecek oy yok

SONRAKİ HABER

O sözler nefret söylemi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...