01 Haziran 2011 10:16

Kendinden başka kimseye saygısı kalmadı

Başbakan Erdoğan’ın İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezinde “Türkiye Hazır Hedef 2023” proje tanıtım toplantısında gündeminde Hopa olayları vardı. Erdoğan polisin müdahalesi sonucu kalp krizi geçirerek ölen Emekli Öğretmen Metin Lokumcu için “Bir tanesi de kalp krizi geçirerek ölmüş. Kimliğ

Kendinden başka kimseye saygısı kalmadı
Paylaş

Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır projelerini açıkladığı toplantısında, Artvin’in Hopa ilçesinde 54 yaşındaki Emekli Öğretmen Metin Lokumcu’nun polisin gaz bombasından etkilenerek öldüğü protesto eylemlerini değerlendirdi. Erdoğan, otobüsten düşen koruma görevlisi için şu sözleri kullandı: “Bir bölümde 150 kişilik bir grup taş atmaya başladılar. Otobüsümüz ciddi isabet aldı. Bir koruma polisimiz otobüsten düştü ve maalesef şu anda yoğun bakımda. Beyin ameliyatı geçirdi. 72 saat uyutulması gerekiyor.”

ERDOĞAN’A GÖRE MUHALEFET SORUMLU

Erdoğan, Hopa olaylarından da muhalefet partilerini sorumlu tuttu. Erdoğan, Hopa olaylarının “CHP, BDP ve MHP ittifakı” sonucu organize edildiğini savunarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hopa’da bir gün önceden CHP yanlıları, illegal, legal bütün örgütler orada kendilerine göre bize pres yapma, bizi adeta Hopa’ya sokmama gibi bir gayretin içine girdiler. Bu ülke 74 milyon. Eğer düşünce özgürlüğüne inanıyorsan düşünceden korkma. Ama bunlarda düşünce yok. Bunlar eli sopalı şehir eşkıyası.”

TALİMAT ERDOĞAN’DAN

Erdoğan, polis şiddetini de şu sözlerle savundu: “Emniyet teşkilatımıza bütün tedbirleri alacaksınız ve biz geleceğiz dedik. Geldik ki meydanda 10 bin kişiden fazla vatandaşımız orada. Ama bunlar sabahtan bu yana sokakta güvenlik güçlerimize taşlarla mücadele içinde. Dönüş esnasında taş atıyorlar, güvenlik gerekli müdahaleyi, yapıyor.” Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için de “edepsiz, alçak, ahlaksız” sözlerini kullandı. (İSTANBUL)


BAKAN SUÇLUYU BULDU

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hopa’da bir kişinin ölümüyle sonuçlanan polis saldırının nedenini buldu. Yazıcı olaylarda güvenlik zaafiyeti ve önlem eksikliği olduğunu savundu.

Bakan Yazıcı, “Bakıldığında burada bir güvenlik zaafiyeti ve önlem eksikliği olduğunu söylemek mümkün. Konuyu enine boyuna İçişleri Bakanlığı müfettişleri inceleyecek. Güvenlik güçlerimiz bu tür unsurlara, bu tür eylem ortaya koyanlara göz açtırmamalı ve prim vermemelidir” ifadesini kullandı.

Bu arada Bakan Yazıcı’nın olaylarda idarecilerin zaafiyeti bulunduğunu vurgulaması, Artvin Valisi Mustafa Yemlihalioğlu ile Emniyet Müdürü Muhsin Armağan’ı zor durumda bıraktı. Bakanın açıklamalarının ardından Vali Yemlihalioğlu ve Emniyet Müdürü Armağan’ın istifa ettiği bildirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Metin Hocayı binler uğurluyor

SONRAKİ HABER

Asıl eşkıya Ankara’ya indi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...